Yılmaz Özdil: ''Benim adayım Cumhurbaşkanı aday olursa yıkar geçer''

Siyaset 27.09.2021 - 08:17, Güncelleme: 27.09.2021 - 08:17
 

Yılmaz Özdil: ''Benim adayım Cumhurbaşkanı aday olursa yıkar geçer''

Kocaleihaberi
Yılmaz Özdil, Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Özdil, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür eden gazeteci Yılmaz Özdil, "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var." diye konuştu. “BENİM CUMHURBAŞKANI ADAYIM BELLİ” İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ‘Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım' açıklamalarına değinen Özdil, Akşener'e teşekkür ederek, kendisinin cumhurbaşkanı adayını da tarif etti. Özdil, bu konuda şunları söyledi: “Benim Yılmaz Özdil olarak aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Bu benim adayım. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer, açık ara… Benim mesleğimde 40 sene oldu, ben sadece halk için yazarım. Yurttaş olmaktan onur duyduğum toplumla bir arada yaşarım…Gözlemlerimin ışığına diyorum ki, bir kişi var, olursa bana göre açık ara kazanır… Aday olursa kesinlikle seçimi kaybedeceğini bildiğimiz bir aday da var. Halkın istediği adayı göstermek, partilerin görevidir. “MERAL AKŞENER TARİHİ SORUMLUĞUNU YERİNE GETİRDİ” Meral Akşener, tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Ben yurttaş olarak kendisine teşekkür ediyorum. Meral Akşener ve İYİ Parti, parlamenter rejimden yana tarihi bir tavır aldı ve tarihi bir çağrıda bulundu. Ben yurttaş olarak kendilerine teşekkür ederim. “CHP'LİLER TARİHİ BİR KAVŞAKTA” CHP milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, delegelerine tarihi bir kavşakta, tarihi bir görev düşüyor. Herkesin, özellikle CHP'de görev alan herkesin Mustafa Kemal Atatürk ve Kuva-yi Milliye'ye yakışır bir karar vermesi lazım. Kendisini değil, vatanı milleti düşünen karardan yana olması lazım. Bu siyasi atmosferde isim telaffuz etmenin çok erken olduğunu görüyorum. CHP'nin veya Millet İttifakı'nın adayı belli olacaksa henüz çok erken. Bana göre halkın içinde var olan, halkta karşılığı bulunan kişinin aday olması lazım.” “MUHALEFET DOĞRU ADAY ÇIKARIRSA…” “Erdoğan koltuğu sorunsuz bir şekilde bırakır mı?” sorusunu yanıtlayan Özdil, “Kaybetmemek için her şeyini yapacaktır. Son belediye seçiminde olduğu gibi muhalefet doğru aday çıkarırsa, sandıkları doğru tutarsa, bağımsız tabir edilen medyamız kalemini satmazsa, AKP'nin seçim kazanma ihtimali yok. AKP'nin seçim kazanması için bir tek yol var. AKP'nin kazanacağı aday çıkarılsın diye bağımsız medyada bir çaba görüyorum” dedi.
Kocaleihaberi

Yılmaz Özdil, Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Özdil, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür eden gazeteci Yılmaz Özdil, "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var." diye konuştu.

“BENİM CUMHURBAŞKANI ADAYIM BELLİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ‘Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım' açıklamalarına değinen Özdil, Akşener'e teşekkür ederek, kendisinin cumhurbaşkanı adayını da tarif etti. Özdil, bu konuda şunları söyledi:

“Benim Yılmaz Özdil olarak aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Bu benim adayım. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer, açık ara…

Benim mesleğimde 40 sene oldu, ben sadece halk için yazarım. Yurttaş olmaktan onur duyduğum toplumla bir arada yaşarım…Gözlemlerimin ışığına diyorum ki, bir kişi var, olursa bana göre açık ara kazanır…

Aday olursa kesinlikle seçimi kaybedeceğini bildiğimiz bir aday da var. Halkın istediği adayı göstermek, partilerin görevidir.

“MERAL AKŞENER TARİHİ SORUMLUĞUNU YERİNE GETİRDİ”

Meral Akşener, tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Ben yurttaş olarak kendisine teşekkür ediyorum. Meral Akşener ve İYİ Parti, parlamenter rejimden yana tarihi bir tavır aldı ve tarihi bir çağrıda bulundu. Ben yurttaş olarak kendilerine teşekkür ederim.

“CHP'LİLER TARİHİ BİR KAVŞAKTA”

CHP milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, delegelerine tarihi bir kavşakta, tarihi bir görev düşüyor. Herkesin, özellikle CHP'de görev alan herkesin Mustafa Kemal Atatürk ve Kuva-yi Milliye'ye yakışır bir karar vermesi lazım. Kendisini değil, vatanı milleti düşünen karardan yana olması lazım.

Bu siyasi atmosferde isim telaffuz etmenin çok erken olduğunu görüyorum. CHP'nin veya Millet İttifakı'nın adayı belli olacaksa henüz çok erken.

Bana göre halkın içinde var olan, halkta karşılığı bulunan kişinin aday olması lazım.”

“MUHALEFET DOĞRU ADAY ÇIKARIRSA…”

“Erdoğan koltuğu sorunsuz bir şekilde bırakır mı?” sorusunu yanıtlayan Özdil, “Kaybetmemek için her şeyini yapacaktır. Son belediye seçiminde olduğu gibi muhalefet doğru aday çıkarırsa, sandıkları doğru tutarsa, bağımsız tabir edilen medyamız kalemini satmazsa, AKP'nin seçim kazanma ihtimali yok. AKP'nin seçim kazanması için bir tek yol var. AKP'nin kazanacağı aday çıkarılsın diye bağımsız medyada bir çaba görüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.