CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONUN CENAZESİNE KATILDI

Yaşam 19.01.2021 - 13:39, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONUN CENAZESİNE KATILDI

Sosyolog Profesör Nur Vergin (80) İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Polis ekiplerince yapılan ön incelemede Nur Vergin'in ölümünde şüpheli bir durum olmadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdogan, Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin’in İstanbul Merkez Efendi Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. NUR VERGİN KİMDİR? Sosyolog Nur Vergin, 21 Eylül 1941, İstanbul doğumdu. Çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Vergin Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine çalışmaya başladı. Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.

Sosyolog Profesör Nur Vergin (80) İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Polis ekiplerince yapılan ön incelemede Nur Vergin'in ölümünde şüpheli bir durum olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdogan, Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin’in İstanbul Merkez Efendi Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

NUR VERGİN KİMDİR?
Sosyolog Nur Vergin, 21 Eylül 1941, İstanbul doğumdu. Çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Vergin Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine çalışmaya başladı.

Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.