Duydum ki; Milli Savunma Bakanı’na büyük bir ayıp edilmiş

Dünya 23.11.2021 - 08:15, Güncelleme: 23.11.2021 - 08:18
 

Duydum ki; Milli Savunma Bakanı’na büyük bir ayıp edilmiş

kocaelihaberi
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Türkevi için New York’a giden Türkiye heyeti içinde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a “büyük ayıp edildiğini” yazdı. Bakan Akar’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüşmek için randevu istediğini ancak talebinin görmezden gelindiğini söyleyen Pehlivan, “Tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış” dedi. Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Türkevi için New York’ta bulunan Türkiye heyeti içinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı. Deniyor ki: Bakan Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile de görüşmek için randevu talep etmiş. Ancak tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış. Böyle diyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı’nın ABD’deki mevkidaşı ile görüşme talebini görmezden gelmişler. Olumlu dönüşü geçtim, ret yanıtı dahi vermemişler. Bu, eskiye oranla çok kritik bir eşik. Acaba… Ondan mıdır ki Bakan Akar, Austin ile ne zaman iletişime geçse ‘daha yakın işbirliği’ çağrısında bulunuyor?” Yazının tamamını okumak için tıklayın.
kocaelihaberi

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Türkevi için New York’a giden Türkiye heyeti içinde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a “büyük ayıp edildiğini” yazdı. Bakan Akar’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüşmek için randevu istediğini ancak talebinin görmezden gelindiğini söyleyen Pehlivan, “Tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış” dedi.

Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Türkevi için New York’ta bulunan Türkiye heyeti içinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da vardı. Deniyor ki: Bakan Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile de görüşmek için randevu talep etmiş. Ancak tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış. Böyle diyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı’nın ABD’deki mevkidaşı ile görüşme talebini görmezden gelmişler. Olumlu dönüşü geçtim, ret yanıtı dahi vermemişler.

Bu, eskiye oranla çok kritik bir eşik. Acaba… Ondan mıdır ki Bakan Akar, Austin ile ne zaman iletişime geçse ‘daha yakın işbirliği’ çağrısında bulunuyor?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.