CHP GEBZE İÇİN 'AÇIN GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ' DİYEN GÖKHAN ORHAN İL İÇİN 67'LİK ADAYA DESTEK ÇIKTI

Siyaset 28.02.2020 - 16:15, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CHP GEBZE İÇİN 'AÇIN GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ' DİYEN GÖKHAN ORHAN İL İÇİN 67'LİK ADAYA DESTEK ÇIKTI

KH/CENGİZYÜCAK Kocaeli'de nefesler tutuldu 1 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek olan CHP il kongresinde Harun Yıkdızlı, Hikmet Erenkaya ve Bozkurt Uslu olmak üzere 3 adayın yarışacağı biliniyor. CHP Gebze ilçe Örgütünün kongre deleglerinin hangi adayı destek vereceği konusunda İzmit basınına konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Delegelerimizle ve kanaat önderlerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde delegelerin üçte iki çoğunluğu Hikmet Erenkaya dedi. Delegasyonumuzun baskı görmeden özgür iradesiyle verdiği bu karar benim de kararımı netleştirdi. Biz, Gebze ilçe olarak tartışmasız Erenkaya diyoruz. Dolayısıyla il kongresinde tavrımız Hikmet Erenkaya’dan yana olacaktır. Şimdi güzel bir kongre geçirmek için ne yapabiliriz, ona bakıyoruz. İl kongremizin partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.. CHP GEBZE İÇİN 'AÇIN GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ' DİYEN GÖKHAN ORHAN İL İÇİN 67'LİK ADAYA DESTEK ÇIKTI Kocaeli'de ilçe belediye başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve CHP Kocaeli milletvekilliği yaptıktan sonra emekli olan 67 yaşındaki Hikmet Erenkya'nın CHP İl Başkan adayına, geçtiğimiz ay yapılan CHP Gebze ilçe kongresinde "Açın gençliğin önünü" diyerek CHP Gebze İlçe Başkanlığına seçilen genç başkan Gökhan Orhan'ın destek vermesi, Parti tabanında "kendisine gelince açın gençliğin önünü diyeceksin, il başkanlığında ise en yaşlı adayın başkan seçilmesi için destek vereceksin. Olmadı Gökhan Orhan olmadı" şeklinde tepki buldu..  Öte yandan kulislerde Gökhan Orhan'ın bu kararı alırken, hemşerisi olan CHP eski  milletvekili Ensar Öğüt ile CHP Gebze'nin yıllanmış siyasetçilerinin etkisi altında kaldığı ve CHP Gebze delegelerinin önemli bir bölümünün ise bu karara tepki koyarak uymayacağı konuşuluyor..

KH/CENGİZYÜCAK Kocaeli'de nefesler tutuldu 1 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek olan CHP il kongresinde Harun Yıkdızlı, Hikmet Erenkaya ve Bozkurt Uslu olmak üzere 3 adayın yarışacağı biliniyor.

CHP Gebze ilçe Örgütünün kongre deleglerinin hangi adayı destek vereceği konusunda İzmit basınına konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Delegelerimizle ve kanaat önderlerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde delegelerin üçte iki çoğunluğu Hikmet Erenkaya dedi. Delegasyonumuzun baskı görmeden özgür iradesiyle verdiği bu karar benim de kararımı netleştirdi. Biz, Gebze ilçe olarak tartışmasız Erenkaya diyoruz. Dolayısıyla il kongresinde tavrımız Hikmet Erenkaya’dan yana olacaktır. Şimdi güzel bir kongre geçirmek için ne yapabiliriz, ona bakıyoruz. İl kongremizin partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi..

CHP GEBZE İÇİN 'AÇIN GENÇLİĞİN ÖNÜNÜ' DİYEN GÖKHAN ORHAN İL İÇİN 67'LİK ADAYA DESTEK ÇIKTI
Kocaeli'de ilçe belediye başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve CHP Kocaeli milletvekilliği yaptıktan sonra emekli olan 67 yaşındaki Hikmet Erenkya'nın CHP İl Başkan adayına, geçtiğimiz ay yapılan CHP Gebze ilçe kongresinde "Açın gençliğin önünü" diyerek CHP Gebze İlçe Başkanlığına seçilen genç başkan Gökhan Orhan'ın destek vermesi, Parti tabanında "kendisine gelince açın gençliğin önünü diyeceksin, il başkanlığında ise en yaşlı adayın başkan seçilmesi için destek vereceksin. Olmadı Gökhan Orhan olmadı" şeklinde tepki buldu.. 

Öte yandan kulislerde Gökhan Orhan'ın bu kararı alırken, hemşerisi olan CHP eski  milletvekili Ensar Öğüt ile CHP Gebze'nin yıllanmış siyasetçilerinin etkisi altında kaldığı ve CHP Gebze delegelerinin önemli bir bölümünün ise bu karara tepki koyarak uymayacağı konuşuluyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.