CHP DARICA’DA Kİ O PROJEYİ YARGIYA TAŞIDI

Dünya 24.09.2020 - 09:01, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CHP DARICA’DA Kİ O PROJEYİ YARGIYA TAŞIDI

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Darıca’ya yapmak istediği projenin iptali için mücadeleasini sürdürmeye devam ediyor.. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş dün Belediye Meclis üyeleri ile birlikte tekrar yargıya başvurtduktan sonra şu açıklamayı yaptı; Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı olarak belediye meclis üyelerimizle birlikte Hukuki mücadelemize devam ediyoruz. Darıca ve Kocaeli kamuoyunu meşgul eden ve tüm yurttaşlarımızı yakından ilgilendiren Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş tarafindan yapmak istenen proje ile Darıcamıza haksızlık yapılmasını önleyeceğiz. Malum pojede yapılan bir takım imar tadilat değişiklikleriyle Darıca Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme taşınmış olup, yapılan muhalefetimize rağmen proje AKP' nin meclis üyelerinin oyçokluğuyla meclisten geçmişti. Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Darıca / Emek mahallemizde yapılmak istenen ve nüfusumuzu yaklasik 15 oranında artmasına ve buna bağlı olarak Trafik, Alt yapi, Üst yapi, gibi bir çok alanda Darıca mızda hayatı zora sokacak olan bu projenin Halk yararına olmadığını, çevreye ve yaşamın her alanına vereceğini tahribata karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. NLER OLMUŞTU? Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. Darıca Emek Mahallesi’nde (Eski Kurban Pazarı’nın olduğu) yere bir proje yapmak istemişti. Yapılmak istenen projede 33, 39 ve 43 katlı bloklardan olmak üzere birbiriyle bütünleşik tek bir kuleden oluşan gökdelenler, marina, 5 yıldızlı otel, AVM olacaktı. Ancak projenin bazı kişilere özel bir ayrıcalık hem de Darıca’nın ve Darıcalıların menfaatine yarar getirmeyeceği ifade eden geçmiş dönem CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri projenin iptali için idari mahkemeye dava açmışlardı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 18 Ocak 2018 tarihinde oy birliğiyle bu projenin durdurulması yönünde karar almışlardı. Ancak Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. yapılmak istenen projede bazı imar tadilat değişiklikleri yapılarak haziran ayı meclis toplantısında yeniden gündeme geldi. Proje AK Partililerin oyçokluğuyla mecliste kabul edildi. Projenin meclisten geçmesi üzerine CHP’liler projenin iptali için Kocaeli İdari Mahkemesi’ne giderek dava açmıştılar. CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri açtıkları davayla ilgili Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda planlar askıda iken itiraz edilmeden doğrudan karar verilmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri plan askıda iken itiraz ettiklerini bu nedenle verilen kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek 9 Ocak 2020 tarihinde Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştular.

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Darıca’ya yapmak istediği projenin iptali için mücadeleasini sürdürmeye devam ediyor..

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş dün Belediye Meclis üyeleri ile birlikte tekrar yargıya başvurtduktan sonra şu açıklamayı yaptı;

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı olarak belediye meclis üyelerimizle birlikte Hukuki mücadelemize devam ediyoruz. Darıca ve Kocaeli kamuoyunu meşgul eden ve tüm yurttaşlarımızı yakından ilgilendiren Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş tarafindan yapmak istenen proje ile Darıcamıza haksızlık yapılmasını önleyeceğiz. Malum pojede yapılan bir takım imar tadilat değişiklikleriyle Darıca Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme taşınmış olup, yapılan muhalefetimize rağmen proje AKP' nin meclis üyelerinin oyçokluğuyla meclisten geçmişti. Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Darıca / Emek mahallemizde yapılmak istenen ve nüfusumuzu yaklasik 15 oranında artmasına ve buna bağlı olarak Trafik, Alt yapi, Üst yapi, gibi bir çok alanda Darıca mızda hayatı zora sokacak olan bu projenin Halk yararına olmadığını, çevreye ve yaşamın her alanına vereceğini tahribata karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.

NLER OLMUŞTU?
Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. Darıca Emek Mahallesi’nde (Eski Kurban Pazarı’nın olduğu) yere bir proje yapmak istemişti. Yapılmak istenen projede 33, 39 ve 43 katlı bloklardan olmak üzere birbiriyle bütünleşik tek bir kuleden oluşan gökdelenler, marina, 5 yıldızlı otel, AVM olacaktı. Ancak projenin bazı kişilere özel bir ayrıcalık hem de Darıca’nın ve Darıcalıların menfaatine yarar getirmeyeceği ifade eden geçmiş dönem CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri projenin iptali için idari mahkemeye dava açmışlardı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi 18 Ocak 2018 tarihinde oy birliğiyle bu projenin durdurulması yönünde karar almışlardı.

Ancak Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. yapılmak istenen projede bazı imar tadilat değişiklikleri yapılarak haziran ayı meclis toplantısında yeniden gündeme geldi. Proje AK Partililerin oyçokluğuyla mecliste kabul edildi. Projenin meclisten geçmesi üzerine CHP’liler projenin iptali için Kocaeli İdari Mahkemesi’ne giderek dava açmıştılar. CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri açtıkları davayla ilgili Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda planlar askıda iken itiraz edilmeden doğrudan karar verilmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri plan askıda iken itiraz ettiklerini bu nedenle verilen kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek 9 Ocak 2020 tarihinde Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.