Afganistan bayrağı Paralimpik Olimpiyatlarda dalgalanacak

Dünya 24.08.2021 - 07:07, Güncelleme: 24.08.2021 - 07:07
 

Afganistan bayrağı Paralimpik Olimpiyatlarda dalgalanacak

GÜNDEM
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen ve özel sporcuların yarıştığı 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkelerin "dayanışma işareti" olarak Afganistan bayrağının da açılış seremonisinde dalgalanacağı açıklandı. Taliban örgütü tarafından kontrol altına alınan ve siyasi arenada geleceği belirsiz olan Afganistan'ın resmi olarak diğer ülkeler tarafından tanınıp tanınmayacağı henüz bilinmiyor. Tokyo Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamada 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda Afganistan adına para-tekvando sporcusu Zakia Khudadadi ve disk atıcısı Hüseyin Rasouli adlı 2 sporcunun yarışacağı kaydedildi. Afganistan'da bulunan diğer özel sporcuların Taliban'ın yönetimi eline alması sebebiyle Tokyo'ya gelmesi beklenmiyor. Yapılacak seremonide ise Afganistan bayrağını Birleşmiş Milletler (BM) Mültecilerden Sorumlu Yüksek Komiserliği'nden bir delegenin taşıyacağı ve organizasyonda toplamda 162 ülkeden 4 bin 400'ü aşkın sporcunun yarışacağı belirtildi. Tam rakamlarınsa Tokyo Olimpiyat Komitesi tarafından salı günü açıklanması bekleniyor.
GÜNDEM

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen ve özel sporcuların yarıştığı 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkelerin "dayanışma işareti" olarak Afganistan bayrağının da açılış seremonisinde dalgalanacağı açıklandı.

Taliban örgütü tarafından kontrol altına alınan ve siyasi arenada geleceği belirsiz olan Afganistan'ın resmi olarak diğer ülkeler tarafından tanınıp tanınmayacağı henüz bilinmiyor.

Tokyo Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamada 2020 Paralimpik Olimpiyatları'nda Afganistan adına para-tekvando sporcusu Zakia Khudadadi ve disk atıcısı Hüseyin Rasouli adlı 2 sporcunun yarışacağı kaydedildi.

Afganistan'da bulunan diğer özel sporcuların Taliban'ın yönetimi eline alması sebebiyle Tokyo'ya gelmesi beklenmiyor.

Yapılacak seremonide ise Afganistan bayrağını Birleşmiş Milletler (BM) Mültecilerden Sorumlu Yüksek Komiserliği'nden bir delegenin taşıyacağı ve organizasyonda toplamda 162 ülkeden 4 bin 400'ü aşkın sporcunun yarışacağı belirtildi. Tam rakamlarınsa Tokyo Olimpiyat Komitesi tarafından salı günü açıklanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.