Muharrem İnce'de Kılıçdaroğlu'na: 'İstanbul’u ver Türkiye’yi al kardeşim'

Siyaset 14.01.2022 - 16:22, Güncelleme: 14.01.2022 - 16:39
 

Muharrem İnce'de Kılıçdaroğlu'na: 'İstanbul’u ver Türkiye’yi al kardeşim'

Kocaelihaberi
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri ziyareti sırasında gazetecilerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin sorduğu soruya yanıt verdi. Muharrem İnce, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermeleri halinde İstanbul'u kaybederiz açıklamalarına değindi. İnce açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ''Yok İstanbul’a veremezmişiz. İstanbul’u ver Türkiye’yi al kardeşim, alabiliyorsan sonra da ‘İstanbul’da belediye meclisinde çoğunluğumuz yok, AK Parti’ye geçer’ deniyor. Geçsin. Sen seçim kazanmak istiyor musun? ‘Kazanırız ama İstanbul belediyesini kaybederiz, Meclis’te çoğunluğumuz yok’. Geçsin AK Parti’ye. Al görevden, ata bir kayyum. Yapamıyor musun? Ben mi öğreteceğim size, bunları bilmiyor musun? Sizin derdiniz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Önce onu söyleyin. Adı geçen belediye başkanlarına da sesleniyorum; dikkatli olun, bana yaptıklarını size yapmasınlar. Sandıkları boş bırakırlar, haberiniz olsun. Ben baştan söylüyorum. Tayyip Erdoğan’ın böyle bir korkusu var mı? Aday yapılmama, diye bir korkusu var mı? Yok. Sandık koyulsa yine Tayyip Erdoğan çıkar mı? Çıkar. Korkuyla koltuk korunur mu? Koyacaksın sandığı, cumhurbaşkanı adayını o yapacaksın, bu kadar basit. Koltuklar insanlara mülk değildir. Babadan miras değildir ya çıkacaksın aslanlar gibi aday olup kazanacaksın ya da aday olamıyorsan vereceksin koltuğu, bu kadar basit'' 
Kocaelihaberi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri ziyareti sırasında gazetecilerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin sorduğu soruya yanıt verdi. Muharrem İnce, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermeleri halinde İstanbul'u kaybederiz açıklamalarına değindi.

İnce açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Yok İstanbul’a veremezmişiz. İstanbul’u ver Türkiye’yi al kardeşim, alabiliyorsan sonra da ‘İstanbul’da belediye meclisinde çoğunluğumuz yok, AK Parti’ye geçer’ deniyor. Geçsin. Sen seçim kazanmak istiyor musun? ‘Kazanırız ama İstanbul belediyesini kaybederiz, Meclis’te çoğunluğumuz yok’. Geçsin AK Parti’ye. Al görevden, ata bir kayyum. Yapamıyor musun? Ben mi öğreteceğim size, bunları bilmiyor musun? Sizin derdiniz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Önce onu söyleyin. Adı geçen belediye başkanlarına da sesleniyorum; dikkatli olun, bana yaptıklarını size yapmasınlar. Sandıkları boş bırakırlar, haberiniz olsun. Ben baştan söylüyorum. Tayyip Erdoğan’ın böyle bir korkusu var mı? Aday yapılmama, diye bir korkusu var mı? Yok. Sandık koyulsa yine Tayyip Erdoğan çıkar mı? Çıkar. Korkuyla koltuk korunur mu? Koyacaksın sandığı, cumhurbaşkanı adayını o yapacaksın, bu kadar basit. Koltuklar insanlara mülk değildir. Babadan miras değildir ya çıkacaksın aslanlar gibi aday olup kazanacaksın ya da aday olamıyorsan vereceksin koltuğu, bu kadar basit'' 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.