BÜYÜKAKIN'DAN 'GEBZE GALERİCİLER SİTESİ' AÇIKLAMASI

Dünya 18.12.2020 - 06:17, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

BÜYÜKAKIN'DAN 'GEBZE GALERİCİLER SİTESİ' AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ Gebze'de askeri kışladan boşalan alana yapılacak olan "Millet Bahçesi" projesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık-2020 toplantısında oylanarak kabul edildi. BÜYÜKAKIN'DAN 'GALERİCİLER SİTESİ' AÇIKLAMASI Millet Bahçesi projesi kapsamında yer alan "Gebze Galericiler Sitesi"ne kamuoyunda gösterilen tepkinin Mecliste gündemi gelmesi üzerine açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Galericiler Sitesi dediğiniz alan, 57 dönüm. Vatandaşınkini hariç tutarsak 150 Milyon TL ediyor. Buraları satın almam için ortalama 200 Milyon TL daha vermemiz gerekiyor. Ama maalesef sırf buraya 200 Milyon TL verecek durumda değil. 400 dönümlük bir park alanı yeterli büyüklükte. Kalan taraarın kamu hizmetleri için ayrılması planlama ilkesi açısından yanlış değil. Millet Bahçesi’nin içinde ‘Galericiler Sitesi yapılıyor’ ifadesi yanlış. Burayı TOKİ planladı. Ticari alana başka ticari fonksiyon getirmesin diye TOKİ’ye ’nin bu alana ihtiyacı var dedik. Altına Galericiler Sitesi yazalım dedik. TOKİ’nin mülküne, Galericiler Sitesi’nden başka bir şey yapılamaz diye not düşürdük. Okul alanlarını 3 kat değil yaparsak yeşil alandan almamız gerekiyor. Bunu yapabiliriz” dedi.  GALERİCİLER SİTESİ İÇİN DAHA UYGUN YER BULUNURSA ORAYA YAPARIZ Başkan Büyükakın Gebze ile ilgili olarak konuşmasına şöyle devam etti; “Gebze için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. 1,5 Milyon metrekare sosyal konut yapacağımız alanı taş olmasın diye Gebze için feda ettik. Galericiler Sitesi için daha uygun yer bulunursa oraya yaparız ama Gebze Belediye başkanımızla yer aradık ama bulamadık. Var dedikleri alan ormanlık alan. Mezbahane yapmayı düşündüğümüz alan. Meclisten karar geçtiğinde oraya Galericiler Sitesi inşaatı başlıyor demek değil. Millet Bahçesi çalışması başlıyor demektir. Gebze’nin bir an önce 400 dönümlük muhteşem millet bahçesine kavuşmasını istiyorum” 

KOCAELİ HABERİ Gebze'de askeri kışladan boşalan alana yapılacak olan "Millet Bahçesi" projesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık-2020 toplantısında oylanarak kabul edildi.

BÜYÜKAKIN'DAN 'GALERİCİLER SİTESİ' AÇIKLAMASI
Millet Bahçesi projesi kapsamında yer alan "Gebze Galericiler Sitesi"ne kamuoyunda gösterilen tepkinin Mecliste gündemi gelmesi üzerine açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Galericiler Sitesi dediğiniz alan, 57 dönüm. Vatandaşınkini hariç tutarsak 150 Milyon TL ediyor. Buraları satın almam için ortalama 200 Milyon TL daha vermemiz gerekiyor. Ama maalesef sırf buraya 200 Milyon TL verecek durumda değil. 400 dönümlük bir park alanı yeterli büyüklükte. Kalan taraarın kamu hizmetleri için ayrılması planlama ilkesi açısından yanlış değil. Millet Bahçesi’nin içinde ‘Galericiler Sitesi yapılıyor’ ifadesi yanlış. Burayı TOKİ planladı. Ticari alana başka ticari fonksiyon getirmesin diye TOKİ’ye ’nin bu alana ihtiyacı var dedik. Altına Galericiler Sitesi yazalım dedik. TOKİ’nin mülküne, Galericiler Sitesi’nden başka bir şey yapılamaz diye not düşürdük. Okul alanlarını 3 kat değil yaparsak yeşil alandan almamız gerekiyor. Bunu yapabiliriz” dedi. 

GALERİCİLER SİTESİ İÇİN DAHA UYGUN YER BULUNURSA ORAYA YAPARIZ
Başkan Büyükakın Gebze ile ilgili olarak konuşmasına şöyle devam etti;
“Gebze için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. 1,5 Milyon metrekare sosyal konut yapacağımız alanı taş olmasın diye Gebze için feda ettik. Galericiler Sitesi için daha uygun yer bulunursa oraya yaparız ama Gebze Belediye başkanımızla yer aradık ama bulamadık. Var dedikleri alan ormanlık alan. Mezbahane yapmayı düşündüğümüz alan. Meclisten karar geçtiğinde oraya Galericiler Sitesi inşaatı başlıyor demek değil. Millet Bahçesi çalışması başlıyor demektir. Gebze’nin bir an önce 400 dönümlük muhteşem millet bahçesine kavuşmasını istiyorum” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.