SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ KOCAELİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Spor 12.01.2022 - 15:41, Güncelleme: 12.01.2022 - 15:41
 

SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ KOCAELİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KOCAELİ HABERİ
Sanayide kadın istihdamının ve sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması ve sanayide nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesinin Kocaeli çalışmaları başladı. Eğitim almış ancak istihdama katılamamış ve çalışmaya istekli kadınları;  meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençleri hedefleyen projenin Kocaeli ayağının ilk toplantısı Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğinde hibrit olarak gerçekleştirildi.  İLK TOPLANTI YAPILDI KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Üst Kurul Üyesi ve Tezmaksan Makine YK Üyesi Fatma Aydoğdu, Tezmaksan Akademi Kurumsal Direktörü Yalçın Paslı, KSO İş Geliştirme Sorumlusu Aynur Hacıfettahoğlu ile KSO Üye İlişkileri Sorumlusu Seçkin Ökte toplantıya KSO Toplantı Salonu’ndan katılırken; Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık ile icra kurulu üyeleri ise zoom üzerinden online olarak bağlandı.  ÖNEMLİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ Toplantının açılış konuşmasını KSO Başkanı Zeytinoğlu gerçekleştirdi ve şunları söyledi: “Öncelikle TOBB Başkanımıza projeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Önemli bir yola çıkıyoruz. Kocaeli Türkiye’nin üretim sanayisinin yüzde 13’ünü yapan, ihracatı ve dış ticaretinde yüzde 20’den fazla payı olan bir kent. 81 ilin içerisinde yüzde 20’den fazla paya sahip olmak olağanüstü bir şey. Bizim rakamlarımız Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in verileriyle örtüşmüyor çünkü Türkiye’nin birinci ve ikinci büyük ihracatçısının ilimizde yaptığı üretimler İstanbul’a yazılıyor. Dolayısıyla bizim rakamlarımızın daha doğru olduğuna inanıyorum. Şehrimizin ülke ekonomisinde yüzde 20’nin üzerinde dış ticaret payı var.  KADINLARIN ÜRETİMDE OLMASINI ÇOK İSTİYORUM Böyle büyük bir üretim olunca da üretimde ve diğer iş kollarında kadınların daha aktif bir pozisyonda olmalarını şahsen çok istiyorum. İş gücüne katılım noktasında bir örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. Almanya ile nüfusumuz aynı. Almanya’da çalışan kişi sayısı 46 milyonun üzerinde iken aynı nüfuslu Türkiye’de çalışan kişi sayısı 29 milyon. Yani 17 milyon açığımız var ve bunun çok büyük bir kısmı kadınların iş hayatına katılamamalarından kaynaklandığına   
KOCAELİ HABERİ

Sanayide kadın istihdamının ve sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması ve sanayide nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesinin Kocaeli çalışmaları başladı. Eğitim almış ancak istihdama katılamamış ve çalışmaya istekli kadınları;  meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençleri hedefleyen projenin Kocaeli ayağının ilk toplantısı Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğinde hibrit olarak gerçekleştirildi. 

İLK TOPLANTI YAPILDI

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Üst Kurul Üyesi ve Tezmaksan Makine YK Üyesi Fatma Aydoğdu, Tezmaksan Akademi Kurumsal Direktörü Yalçın Paslı, KSO İş Geliştirme Sorumlusu Aynur Hacıfettahoğlu ile KSO Üye İlişkileri Sorumlusu Seçkin Ökte toplantıya KSO Toplantı Salonu’ndan katılırken; Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık ile icra kurulu üyeleri ise zoom üzerinden online olarak bağlandı. 

ÖNEMLİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını KSO Başkanı Zeytinoğlu gerçekleştirdi ve şunları söyledi: “Öncelikle TOBB Başkanımıza projeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Önemli bir yola çıkıyoruz. Kocaeli Türkiye’nin üretim sanayisinin yüzde 13’ünü yapan, ihracatı ve dış ticaretinde yüzde 20’den fazla payı olan bir kent. 81 ilin içerisinde yüzde 20’den fazla paya sahip olmak olağanüstü bir şey. Bizim rakamlarımız Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in verileriyle örtüşmüyor çünkü Türkiye’nin birinci ve ikinci büyük ihracatçısının ilimizde yaptığı üretimler İstanbul’a yazılıyor. Dolayısıyla bizim rakamlarımızın daha doğru olduğuna inanıyorum. Şehrimizin ülke ekonomisinde yüzde 20’nin üzerinde dış ticaret payı var. 

KADINLARIN ÜRETİMDE OLMASINI ÇOK İSTİYORUM

Böyle büyük bir üretim olunca da üretimde ve diğer iş kollarında kadınların daha aktif bir pozisyonda olmalarını şahsen çok istiyorum. İş gücüne katılım noktasında bir örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. Almanya ile nüfusumuz aynı. Almanya’da çalışan kişi sayısı 46 milyonun üzerinde iken aynı nüfuslu Türkiye’de çalışan kişi sayısı 29 milyon. Yani 17 milyon açığımız var ve bunun çok büyük bir kısmı kadınların iş hayatına katılamamalarından kaynaklandığına 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.