Başkan Erdoğan önerisine AK Partiden ret!

Siyaset 14.07.2019 - 12:03, Güncelleme: 27.01.2022 - 02:17
 

Başkan Erdoğan önerisine AK Partiden ret!

kocaelihaberi
HDP'nin, 'Erdoğan'ı başkan yazın' önerisine AK Parti'den ret geldi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası ihtiyat akçesinin bütçeye devrini öngören teklifin görüşmelerine Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması tartışması damga vurdu. Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ‘sözde’ kaldığını söyleyen HDP Milletvekili Garo Paylan, kanuna 'Merkez Bankasının Başkanı Tayyip Erdoğan’dır, Başkan Yardımcısı Berat Albayrak’tır' maddesinin eklenmesini önerdi. Paylan’ın sözlerine AK Partili Milletvekili Nilgün Ök, “O kadar da değil!” yanıtı verdi.  Varlık Fonu’nda bunun yapıldığını, başkanın Erdoğan, yardımcısının Albayrak olduğunu hatırlatan Paylan, 'Burada da aynı şeyi yapalım, gerçekten daha gerçekçi olur yani sözde bağımsızlık olmamış olur' dedi. 
kocaelihaberi

HDP'nin, 'Erdoğan'ı başkan yazın' önerisine AK Parti'den ret geldi
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası ihtiyat akçesinin bütçeye devrini öngören teklifin görüşmelerine Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması tartışması damga vurdu.
Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ‘sözde’ kaldığını söyleyen HDP Milletvekili Garo Paylan, kanuna 'Merkez Bankasının Başkanı Tayyip Erdoğan’dır, Başkan Yardımcısı Berat Albayrak’tır' maddesinin eklenmesini önerdi. Paylan’ın sözlerine AK Partili Milletvekili Nilgün Ök, “O kadar da değil!” yanıtı verdi. 
Varlık Fonu’nda bunun yapıldığını, başkanın Erdoğan, yardımcısının Albayrak olduğunu hatırlatan Paylan, 'Burada da aynı şeyi yapalım, gerçekten daha gerçekçi olur yani sözde bağımsızlık olmamış olur' dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.