Gripten ayırt edilemeyen Omicron için iki yeni belirti açıklandı

Sağlık 28.12.2021 - 03:29, Güncelleme: 28.12.2021 - 03:29
 

Gripten ayırt edilemeyen Omicron için iki yeni belirti açıklandı

kocaelihaberi
İngiliz bilim insanı Tim Spector, en yaygın 5 semptomu klasik gripten ayırt edilemeyen Omicron varyantı için iki yeni belirti açıkladı. İngiltere'nin ZOE Covid izleme uygulamasına göre, Covid-19 salgınında dünyayı alarma geçiren Omicron varyantında en yaygın 5 semptom, klasik gripten ayırt edilemiyor. Ancak, King's College London'da Genetik Epidemiyoloji Profesörü ve ZOE'nin kurucularından Tim Spector, ateş, baş ağrısı, tat ve koku kaybı gibi klasik semptomlara iki yeni belirti ekledi. Spector, Daily Express'e verdiği demeçte Omicron ile enfekte olan bazı kişilerde mide bulantısı ve kusma da görüldüğünü açıkladı. Spector, bu semptomların tamamen aşılanmış kişiler tarafından ve ayrıca takviye aşıları olan bazı kişiler tarafından rapor edildiğini de sözlerine ekledi. Omicron ve soğuk algınlığı semptomları arasındaki benzerlikler, virüsün yeni türünün öncekilerden daha bulaşıcı ancak önemli ölçüde daha az öldürücü olduğuna dair raporların ortasında geldi. ZOE'de yapılan önceki araştırmalarda, Omicron enfeksiyonunun bir belirtisinin de iştahsızlık olduğu ortaya çıkarılmıştı.
kocaelihaberi

İngiliz bilim insanı Tim Spector, en yaygın 5 semptomu klasik gripten ayırt edilemeyen Omicron varyantı için iki yeni belirti açıkladı.

İngiltere'nin ZOE Covid izleme uygulamasına göre, Covid-19 salgınında dünyayı alarma geçiren Omicron varyantında en yaygın 5 semptom, klasik gripten ayırt edilemiyor. Ancak, King's College London'da Genetik Epidemiyoloji Profesörü ve ZOE'nin kurucularından Tim Spector, ateş, baş ağrısı, tat ve koku kaybı gibi klasik semptomlara iki yeni belirti ekledi.

Spector, Daily Express'e verdiği demeçte Omicron ile enfekte olan bazı kişilerde mide bulantısı ve kusma da görüldüğünü açıkladı. Spector, bu semptomların tamamen aşılanmış kişiler tarafından ve ayrıca takviye aşıları olan bazı kişiler tarafından rapor edildiğini de sözlerine ekledi.

Omicron ve soğuk algınlığı semptomları arasındaki benzerlikler, virüsün yeni türünün öncekilerden daha bulaşıcı ancak önemli ölçüde daha az öldürücü olduğuna dair raporların ortasında geldi. ZOE'de yapılan önceki araştırmalarda, Omicron enfeksiyonunun bir belirtisinin de iştahsızlık olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.