BAŞKAN KELEŞ’TEN 'KONUT KREDİ FAİZLERİ' AÇIKLAMASI

Güncel 26.10.2021 - 03:22, Güncelleme: 26.10.2021 - 03:22
 

BAŞKAN KELEŞ’TEN 'KONUT KREDİ FAİZLERİ' AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İMKON Yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Keleş tarafından yapılan yazuılı açıklamada "Merkez Bankasının almış olduğu faiz indirim kararı; özellikle ticari kredi kullanımı sağlayan firmalarımız açısından finansman ulaşımda ki kredi faizin düşmesi olumlu bir gelişmedir ayrıca kamu bankalarımızın konut kredi faizlerinde ki düşüşleri olumlu olsa da sektör paydaşlarımızın arzu ettiği psikolojik eşik; konut kredi faizinin 1’in altında oluşmasıdır" dedi.. Keleş açıklamasına şu şekilde devam etti; "Döviz ve altındaki hareketliliğin de biran önce durağanlaşıp yatırımcıların konutunda bir yatırım aracı olduğunu görüp böylece yatırımcıların konuta olan ilgisinin artacağını düşüyorum diyerek döviz ve altında ki hareketliliğin azalması sektörümüzdeki hem niyahi son tüketicinin konut almasında hem de yatırım aracında konutun cazip bir ortama geleceğinin kanaatindeyiz".. Keleş açıklamasında ayrıca "Sektörümüze arzu edilen hareketliliğin getirebilmesi için döviz ve altındaki hareketliliğin azalması gerekmektedir. Ev ihtiyacı olan vatandaşlarımızın 1’in altındaki konut kredi faizi sektörün beklentisidir." ifadelerine yer verdi. Oğuzhan KELEŞ KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI İMKON YÖNETİM KURULU ÜYESİ
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İMKON Yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Keleş tarafından yapılan yazuılı açıklamada "Merkez Bankasının almış olduğu faiz indirim kararı; özellikle ticari kredi kullanımı sağlayan firmalarımız açısından finansman ulaşımda ki kredi faizin düşmesi olumlu bir gelişmedir ayrıca kamu bankalarımızın konut kredi faizlerinde ki düşüşleri olumlu olsa da sektör paydaşlarımızın arzu ettiği psikolojik eşik; konut kredi faizinin 1’in altında oluşmasıdır" dedi..

Keleş açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Döviz ve altındaki hareketliliğin de biran önce durağanlaşıp yatırımcıların konutunda bir yatırım aracı olduğunu görüp böylece yatırımcıların konuta olan ilgisinin artacağını düşüyorum diyerek döviz ve altında ki hareketliliğin azalması sektörümüzdeki hem niyahi son tüketicinin konut almasında hem de yatırım aracında konutun cazip bir ortama geleceğinin kanaatindeyiz"..

Keleş açıklamasında ayrıca "Sektörümüze arzu edilen hareketliliğin getirebilmesi için döviz ve altındaki hareketliliğin azalması gerekmektedir. Ev ihtiyacı olan vatandaşlarımızın 1’in altındaki konut kredi faizi sektörün beklentisidir." ifadelerine yer verdi.

Oğuzhan KELEŞ KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI İMKON YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.