HABERİMİZE CEVAP KBB BAŞKAN VEKİLİ YAŞAR ÇAKMAK'TAN GELDİ

Güncel 22.01.2022 - 12:25, Güncelleme: 22.01.2022 - 12:25
 

HABERİMİZE CEVAP KBB BAŞKAN VEKİLİ YAŞAR ÇAKMAK'TAN GELDİ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Dün "GEBZE'DE BU ELEKTRİK SAVURGANLIĞINA KİM DUR DİYECEK? " manşeti ile yayınladığımız haberde şu ifadeler yer almıştı; Hükümet tarafından yapılan ve SEPAŞ tarafından kullanıcılardan tahsil edilen yıl itibari ile neredeyse yüzde 100'e varan elektrik faturasına gelen zamlar, vatandaşların belini bükmeye devam ederken, "bu işin üstesinden nasıl geleceğiz" diye de kara kara düşündürüyor.. Vatandaş bu elektrik zammının cüzdanına olan yükünü azaltmak neredeyse evlerinde karanlıkta oturma yoluna giderken, gündüz saatlerinde bile yanan sokak lambaları ise "bu savurganlığın faturası kime kesiliyor. Bunun parası nereden çıkıyor" diye çıldırtıyor.. Fotoğraf ve videoda yer alan elektrik direkleri Gebze Eskihisar mahallesinden.. Eskihisar caddesinde an itibari ile gündüz saatlerinde dahi elektrikler yanmaya devam ederken, görenler de "yok mu bu israf dur diyecek birisi" diye isyan ediyor.. HABERİMİZE CEVAP KBB BAŞKAN VEKİLİ YAŞAR ÇAKMAK'TAN GELDİ Haberimiz üzerine konuya duyarlılık gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak bize ulaşarak “Bu haberinizdeki konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi enerji müdürümüze ilettim. Sedaş ilgilileriyle görüştü.  Gelen cevap 'Gündüz bakım yapıldığı zaman lambalar açılmak zorunda. Muhtemelen resimdeki lambalar da bu yüzden açık. Gündüz ihmalden kaynaklı bir israf söz konusu değildir' şeklinde.” açıklamasında bulundu.. Bizde kendsine “Yaşar bey, Çeyrek yüz yıllık gazeteciliğimizde bu cevabı o kadar çok duyduk ki; hangi zaman gerçek hangisi unutkanlığı örtmek için anlamak mümkün değil..Tabii ki; sizin soruna göstermiş olduğunuz duyarlılığınız ve açıklamanız bizim için aslolan ve önemlidir..teşekkürler” dedik.. Yaşar Çakmak bir kez daha duyarlılığını dile getirerek “Konuyu, özelde bu haberdeki sokak lambaları ile ilgili olduğundan, Eskihisar mahalle muhtarımıza da ilettim.  Onun gözlem ve değerlendirmesini de bekliyorum. Kamu kaynakları hepimizin. İsrafın hiç bir çeşidine tahammülümüz olamaz. Hassiyetinize katılıyorum.” Dedi..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Dün "GEBZE'DE BU ELEKTRİK SAVURGANLIĞINA KİM DUR DİYECEK? " manşeti ile yayınladığımız haberde şu ifadeler yer almıştı;

Hükümet tarafından yapılan ve SEPAŞ tarafından kullanıcılardan tahsil edilen yıl itibari ile neredeyse yüzde 100'e varan elektrik faturasına gelen zamlar, vatandaşların belini bükmeye devam ederken, "bu işin üstesinden nasıl geleceğiz" diye de kara kara düşündürüyor..

Vatandaş bu elektrik zammının cüzdanına olan yükünü azaltmak neredeyse evlerinde karanlıkta oturma yoluna giderken, gündüz saatlerinde bile yanan sokak lambaları ise "bu savurganlığın faturası kime kesiliyor. Bunun parası nereden çıkıyor" diye çıldırtıyor..

Fotoğraf ve videoda yer alan elektrik direkleri Gebze Eskihisar mahallesinden..

Eskihisar caddesinde an itibari ile gündüz saatlerinde dahi elektrikler yanmaya devam ederken, görenler de "yok mu bu israf dur diyecek birisi" diye isyan ediyor..

HABERİMİZE CEVAP KBB BAŞKAN VEKİLİ YAŞAR ÇAKMAK'TAN GELDİ

Haberimiz üzerine konuya duyarlılık gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak bize ulaşarak “Bu haberinizdeki konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi enerji müdürümüze ilettim. Sedaş ilgilileriyle görüştü.  Gelen cevap 'Gündüz bakım yapıldığı zaman lambalar açılmak zorunda. Muhtemelen resimdeki lambalar da bu yüzden açık. Gündüz ihmalden kaynaklı bir israf söz konusu değildir' şeklinde.” açıklamasında bulundu..

Bizde kendsine “Yaşar bey, Çeyrek yüz yıllık gazeteciliğimizde bu cevabı o kadar çok duyduk ki; hangi zaman gerçek hangisi unutkanlığı örtmek için anlamak mümkün değil..Tabii ki; sizin soruna göstermiş olduğunuz duyarlılığınız ve açıklamanız bizim için aslolan ve önemlidir..teşekkürler” dedik..

Yaşar Çakmak bir kez daha duyarlılığını dile getirerek “Konuyu, özelde bu haberdeki sokak lambaları ile ilgili olduğundan, Eskihisar mahalle muhtarımıza da ilettim.  Onun gözlem ve değerlendirmesini de bekliyorum. Kamu kaynakları hepimizin. İsrafın hiç bir çeşidine tahammülümüz olamaz. Hassiyetinize katılıyorum.” Dedi..

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.