BAŞKAN BÜYÜKAKIN GÖNDERME Mİ YAPTI?

Siyaset 22.07.2020 - 06:17, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN GÖNDERME Mİ YAPTI?

KH/CENGİZYUCAK Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sosyal medya terörünün önüne geçilmeli" çıkışından sonra Ak Partinin sosyal medyaya düzenleme getirilmesi çalışmalarını başlatması, muhalefet tarafından "Ak Parti sosyal medyayı da kapatacak" şeklinde propandaya dönüşünde haftalarca süren tartışmalardan sonra dün Ak Partinin hazırtladığı düzenleme paketinde sosyal medyanın kapatılmasına dönük bir girişm olmadığı ortaya çıktı.. Hedef kitlesine ulaşım açısından Sosyal medyayı en verimli kullananmasının yanısıra, yine sosyal medyadan kentli ile birebir diyalog kurmayı başarabilen siyasi isimlerin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın dün akşam twitter'dan yazdığı "Nasılsınız? Anlatın bakalım" şeklindeki sözleri de "Ak Parti sosyal medyayı da kapatacak" şeklinde propaganda yapanlara bir gönderme olarak algılandı.. İşte AK Parti'nin sosyal medya için kanun teklifi AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve sosyal medyaya çeki düzen verecek 9 maddelik yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. MHP ile birlikte çalıştıkları kanun teklifinin Türkiye’de herkesi en çok ilgilendiren kanuni düzenlemelerinden bir tanesi olduğunu belirten Zengin, “Bu düzenlemeyi yaparken birinci önceliğimiz özgürlükler. Biz inanıyoruz ki hukukun olmadığı bir yerde gerçek manada özgürlüklerin var olması mümkün değil” diye konuştu. SORUN İKİ KONUDA Bütün dünyanın sosyal medya ile ilgili olarak yeni bir hukuk alanı arayışı içinde olduğuna dikkati çeken Zengin, her bir ülkenin de kendi hukukunda yeni düzenlemeler yaptığını dile getirdi. Türkiye’nin belki buna da öncülük edeceğinin altını çizen Zengin, sosyal medyadaki ağ sağlayıcılarının büyük çoğunluğunun merkezinin yurt dışında olması nedeniyle iki konuda sorun yaşandığına işaret etti. Sosyal medya yasası neden önemli? Sosyal medya yasasının Türkiye'ye faydaları neler olacak? MUHATAP ARIYORUZ Zengin, bunları “mali konularda muhatap bulunamayışı, vergilendirme konusunda kendilerini özgür bir alan içinde hissetmeleri” ile “bireysel olarak hakların ihlali karşısında hukukun yeterli yaptırımı ortaya koyamaması” diye sıraladı. Özlem Zengin, “Bu düzenlemenin en önemli amacı idari, hukuki ve mali olarak bir muhataplık teşkil etmek. Yaptığımız düzenlemenin ana kısmını bu oluşturuyor” bilgisini verdi. HAKARETE, KÜFÜRE SON Sosyal medyanın da eğer yeni bir hayat alanıysa insanların yapmış olduğu eylemlerin neticelerine katlanması ve sorumluluklarını hukuken almaları gerektiğinin altını çizen Zengin, “Sosyal medyadaki hakarete, küfüre, bu medya aracılığıyla yapılan bir tür tacize son vermeyi hedefliyoruz. Bu ismini bildiğimiz isimler için de böyle, ismini bilmediğimiz isimler için de aynı şey geçerli” dedi.

KH/CENGİZYUCAK Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sosyal medya terörünün önüne geçilmeli" çıkışından sonra Ak Partinin sosyal medyaya düzenleme getirilmesi çalışmalarını başlatması, muhalefet tarafından "Ak Parti sosyal medyayı da kapatacak" şeklinde propandaya dönüşünde haftalarca süren tartışmalardan sonra dün Ak Partinin hazırtladığı düzenleme paketinde sosyal medyanın kapatılmasına dönük bir girişm olmadığı ortaya çıktı..

Hedef kitlesine ulaşım açısından Sosyal medyayı en verimli kullananmasının yanısıra, yine sosyal medyadan kentli ile birebir diyalog kurmayı başarabilen siyasi isimlerin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın dün akşam twitter'dan yazdığı "Nasılsınız? Anlatın bakalım" şeklindeki sözleri de "Ak Parti sosyal medyayı da kapatacak" şeklinde propaganda yapanlara bir gönderme olarak algılandı..

İşte AK Parti'nin sosyal medya için kanun teklifi

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve sosyal medyaya çeki düzen verecek 9 maddelik yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

MHP ile birlikte çalıştıkları kanun teklifinin Türkiye’de herkesi en çok ilgilendiren kanuni düzenlemelerinden bir tanesi olduğunu belirten Zengin, “Bu düzenlemeyi yaparken birinci önceliğimiz özgürlükler. Biz inanıyoruz ki hukukun olmadığı bir yerde gerçek manada özgürlüklerin var olması mümkün değil” diye konuştu.

SORUN İKİ KONUDA

Bütün dünyanın sosyal medya ile ilgili olarak yeni bir hukuk alanı arayışı içinde olduğuna dikkati çeken Zengin, her bir ülkenin de kendi hukukunda yeni düzenlemeler yaptığını dile getirdi. Türkiye’nin belki buna da öncülük edeceğinin altını çizen Zengin, sosyal medyadaki ağ sağlayıcılarının büyük çoğunluğunun merkezinin yurt dışında olması nedeniyle iki konuda sorun yaşandığına işaret etti.


Sosyal medya yasası neden önemli? Sosyal medya yasasının Türkiye'ye faydaları neler olacak?

MUHATAP ARIYORUZ

Zengin, bunları “mali konularda muhatap bulunamayışı, vergilendirme konusunda kendilerini özgür bir alan içinde hissetmeleri” ile “bireysel olarak hakların ihlali karşısında hukukun yeterli yaptırımı ortaya koyamaması” diye sıraladı. Özlem Zengin, “Bu düzenlemenin en önemli amacı idari, hukuki ve mali olarak bir muhataplık teşkil etmek. Yaptığımız düzenlemenin ana kısmını bu oluşturuyor” bilgisini verdi.

HAKARETE, KÜFÜRE SON

Sosyal medyanın da eğer yeni bir hayat alanıysa insanların yapmış olduğu eylemlerin neticelerine katlanması ve sorumluluklarını hukuken almaları gerektiğinin altını çizen Zengin, “Sosyal medyadaki hakarete, küfüre, bu medya aracılığıyla yapılan bir tür tacize son vermeyi hedefliyoruz. Bu ismini bildiğimiz isimler için de böyle, ismini bilmediğimiz isimler için de aynı şey geçerli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.