BAKAN SELÇUK 2003 VE BUGÜNKÜ YOKSUL SAYISINI AÇIKLADI

Siyaset 18.12.2020 - 08:52, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

BAKAN SELÇUK 2003 VE BUGÜNKÜ YOKSUL SAYISINI AÇIKLADI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk "2003'te 2,5 milyon kişi aşırı yoksulken bugün bu rakam sıfıra indi" dedi.. TBMM Genel Kurulu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri tamamlandı. ​Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 17 yılda aşırı yoksul sayısının sıfırlandığını söyledi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Bütçede halk yok, çiftçi yok, genç yok, üniversite mezunu yok, adalet yok. Bu bütçe sadece birilerine hizmet eden bir bütçeye dönüşmüş" görüşünü dile getirdi. Genel Kurul'da HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'ye oy verenlerin yeşil kartlarının iptal edildiğini iddia ederek, ayrıca Muş'un Varto İlçesi'nde, yaşlılık ve bakım aylıklarının da iptal edildiğini söyledi. Beştaş, yaşanan haksızlığın giderilmesini talep etti. Bakan Selçuk ise gelir testi kapsamında durumlarında bir değişiklik olanların, yardım miktarlarının değişebileceğini ya da kesilebileceğini durumun incelenmesi için, kartları iptal edilen kişilerin kimlik numaralarının iletilmesini istedi. 'GÖRECELİ YOKSULLUK DEMİYORUM, AŞIRI YOKSULLUK DİYORUM' Konuşmalarının ardından milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Selçuk, aşırı yoksulluğun, satın alma gücü paritesine göre günlük 1,90 doların altındaki gelir olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk, "2003 yılında 2,5 milyon aşırı yoksul vatandaşımız varken, şimdi bu rakam sıfıra inmiş durumda. Bunu söylemek mi suç? Göreceli yoksulluk demiyorum, aşırı yoksulluk diyorum. Lütfen bununla iftihar edelim. Yaptığımız sosyal yardım programlarıyla, daha adil paylaşımlarla bunu sağlayabildik. İnşallah daha geniş programlar sağlayarak, göreceli yoksulluğun da azaltılması noktasında büyük bir ivme kazanacağız" diye belirtti. Selçuk, ülkenin 2002'de orta insani gelişmeden, 2009'da yüksek insani gelişmeye çıktığını, iki senedir "çok yüksek insani gelişme" seviyesine gelindiğini söyledi. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk "2003'te 2,5 milyon kişi aşırı yoksulken bugün bu rakam sıfıra indi" dedi..

TBMM Genel Kurulu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri tamamlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 17 yılda aşırı yoksul sayısının sıfırlandığını söyledi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Bütçede halk yok, çiftçi yok, genç yok, üniversite mezunu yok, adalet yok. Bu bütçe sadece birilerine hizmet eden bir bütçeye dönüşmüş" görüşünü dile getirdi.

Genel Kurul'da HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'ye oy verenlerin yeşil kartlarının iptal edildiğini iddia ederek, ayrıca Muş'un Varto İlçesi'nde, yaşlılık ve bakım aylıklarının da iptal edildiğini söyledi. Beştaş, yaşanan haksızlığın giderilmesini talep etti. Bakan Selçuk ise gelir testi kapsamında durumlarında bir değişiklik olanların, yardım miktarlarının değişebileceğini ya da kesilebileceğini durumun incelenmesi için, kartları iptal edilen kişilerin kimlik numaralarının iletilmesini istedi.

'GÖRECELİ YOKSULLUK DEMİYORUM, AŞIRI YOKSULLUK DİYORUM'
Konuşmalarının ardından milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Selçuk, aşırı yoksulluğun, satın alma gücü paritesine göre günlük 1,90 doların altındaki gelir olduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk, "2003 yılında 2,5 milyon aşırı yoksul vatandaşımız varken, şimdi bu rakam sıfıra inmiş durumda. Bunu söylemek mi suç? Göreceli yoksulluk demiyorum, aşırı yoksulluk diyorum. Lütfen bununla iftihar edelim. Yaptığımız sosyal yardım programlarıyla, daha adil paylaşımlarla bunu sağlayabildik. İnşallah daha geniş programlar sağlayarak, göreceli yoksulluğun da azaltılması noktasında büyük bir ivme kazanacağız" diye belirtti.

Selçuk, ülkenin 2002'de orta insani gelişmeden, 2009'da yüksek insani gelişmeye çıktığını, iki senedir "çok yüksek insani gelişme" seviyesine gelindiğini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.