BAKAN KOCA'DAN KORONAVİRÜS AŞISI AÇIKLAMASI

19.11.2020 - 07:21, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

BAKAN KOCA'DAN KORONAVİRÜS AŞISI AÇIKLAMASI

Koca’dan aşı açıklaması: Pfizer’den 1 milyon, Çin’den 10 milyon doz alınabilir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı ve açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci çiftinin başlarında olduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech’in Amerikan Pfizer şirketiyle ortak geliştirdiği aşıya ruhsatın aralık ayında verilmesinin yüksek ihtimal olduğunu söyledi. Sağlık bakanı, aşının uygulanmaya başlaması halinde Türkiye’ye verilebilecek ilk partinin 1 milyon doz, gelecek yıl içerisinde ise 25 milyon doz olabileceğini duyurdu. Öte yandan, yerli ‘corona’ aşısının ise nisan ayında devreye girebileceğini açıkladı.

Koca’dan aşı açıklaması: Pfizer’den 1 milyon, Çin’den 10 milyon doz alınabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı ve açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci çiftinin başlarında olduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech’in Amerikan Pfizer şirketiyle ortak geliştirdiği aşıya ruhsatın aralık ayında verilmesinin yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

Sağlık bakanı, aşının uygulanmaya başlaması halinde Türkiye’ye verilebilecek ilk partinin 1 milyon doz, gelecek yıl içerisinde ise 25 milyon doz olabileceğini duyurdu. Öte yandan, yerli ‘corona’ aşısının ise nisan ayında devreye girebileceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.