AYASOFYA CAMİ İÇİN KOCAELİ'DEN EN ANLAMLI MESAJ

10.07.2020 - 17:46, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AYASOFYA CAMİ İÇİN KOCAELİ'DEN EN ANLAMLI MESAJ

KH/CENGİZYUCAK  Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda, Ayasofya Camisi'nin müzeye çevrilmesi hakkındaki 1934 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın Danıştay 10. Dairesinin kararıyla iptal edildiği anımsatıldı. Bu kapsamda, Ayasofya Camisi'nin yönetiminin 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 35. maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verildiği belirtildi. AYASOFYA CAMİ İÇİN KOCAELİ'DEN EN ANLAMLI MESAJ Tüm Türkiye'de ve İslam coğrafyasında heyecanla ve coşkuyla karşılanan bu Danıştay kararı için sosyal medya sayfasından mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın "'Merhum Necib Fazıl Kısakürek'in Ayasofya Hitabesi’nde dediği gibi; Bugün mü, yarın mı, bilemem! Fakat Ayasofya açılacak!.. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya Camii'dir" dedi. Elhamdulillah.." ifadeleriyle duygularını dile getirdi ve akabinde Cumhurbaşkanlığı kararından sonra da "Hayırlı olsun" dedi..

KH/CENGİZYUCAK  Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, Ayasofya Camisi'nin müzeye çevrilmesi hakkındaki 1934 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın Danıştay 10. Dairesinin kararıyla iptal edildiği anımsatıldı. Bu kapsamda, Ayasofya Camisi'nin yönetiminin 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 35. maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verildiği belirtildi.

AYASOFYA CAMİ İÇİN KOCAELİ'DEN EN ANLAMLI MESAJ
Tüm Türkiye'de ve İslam coğrafyasında heyecanla ve coşkuyla karşılanan bu Danıştay kararı için sosyal medya sayfasından mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın "'Merhum Necib Fazıl Kısakürek'in Ayasofya Hitabesi’nde dediği gibi; Bugün mü, yarın mı, bilemem! Fakat Ayasofya açılacak!.. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya Camii'dir" dedi. Elhamdulillah.." ifadeleriyle duygularını dile getirdi ve akabinde Cumhurbaşkanlığı kararından sonra da "Hayırlı olsun" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.