Atatürk büstüne örtülen örtü kaldırıldı

Siyaset 31.07.2020 - 17:03, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Atatürk büstüne örtülen örtü kaldırıldı

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, kendisine Sinop'tan gönderilen bir fotoğrafı paylaştı ve tepki gösterdi. Barış Yarkadaş, Sinop'ta yaşanan olayı sosyal medyadan şu şekilde duyurdu: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar! Sinop Boyabat Bağlıca Köyü'ndeki okulun bahçesinde namaz kılan bir grup tarikat mensubu, ATATÜRK heykelinin üstünü bezle örttü. Köyde cami olmasına rağmen, okulun bahçesinde namaz kıldılar. Bu fotoğrafı bana gönderen köylü yurttaşımız telefonda adeta isyan etti ve "Cami dururken, bilinçli olarak okulun bahçesine geliyorlar ve Atatürk büstünün üstünü örterek saf tutuyorlar. Bez dünden beri örtülü. Bunlar bir tarikat.. Atatürk'e yapılanı sindiremiyoruz" dedi. Bu twitlerimden sonra köyden arayan bir yurttaşımız şunu söyledi: "Alevilerin yoğun yaşadığı bir köye tarikat girmeye çalışıyor. Ancak köylüler izin vermiyor. Namaz kılanlar da örtüyü twitlerden sonra kaldırdılar. Yanlış anlaşıldıkları için üzgünler. Atatürk'e saygısızlık niyetlerinin olmadığını söylüyorlar. Bunu da kamuoyuna duyurmanızı istediler. Örtünün yanlış anlaşılmasından ve ortaya çıkan tablodan onlar da rahatsız olmuş. ÖRTÜ, Atatürk büstünün üstünden kaldırıldı. Köydeki büst eski haline döndü. Herkesin bayramını kutluyorlar." Bilgi veren bir başka yurttaş: "Örtüyü imam örttürdü. Muhtemelen kötü niyetle yapmadı. Biz bu köyü çevrelemek isteyen tarikatlara izin vermeyiz. Bugün sadece bir yanlış anlaşılma oldu. Köylüler fotoğrafı görünce rahatsızlık yaşandı ve örtü kaldırıldı. Mesele bundan ibaret."

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, kendisine Sinop'tan gönderilen bir fotoğrafı paylaştı ve tepki gösterdi. Barış Yarkadaş, Sinop'ta yaşanan olayı sosyal medyadan şu şekilde duyurdu:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar! Sinop Boyabat Bağlıca Köyü'ndeki okulun bahçesinde namaz kılan bir grup tarikat mensubu, ATATÜRK heykelinin üstünü bezle örttü. Köyde cami olmasına rağmen, okulun bahçesinde namaz kıldılar. Bu fotoğrafı bana gönderen köylü yurttaşımız telefonda adeta isyan etti ve "Cami dururken, bilinçli olarak okulun bahçesine geliyorlar ve Atatürk büstünün üstünü örterek saf tutuyorlar. Bez dünden beri örtülü. Bunlar bir tarikat.. Atatürk'e yapılanı sindiremiyoruz" dedi.

Bu twitlerimden sonra köyden arayan bir yurttaşımız şunu söyledi: "Alevilerin yoğun yaşadığı bir köye tarikat girmeye çalışıyor. Ancak köylüler izin vermiyor. Namaz kılanlar da örtüyü twitlerden sonra kaldırdılar. Yanlış anlaşıldıkları için üzgünler. Atatürk'e saygısızlık niyetlerinin olmadığını söylüyorlar. Bunu da kamuoyuna duyurmanızı istediler. Örtünün yanlış anlaşılmasından ve ortaya çıkan tablodan onlar da rahatsız olmuş. ÖRTÜ, Atatürk büstünün üstünden kaldırıldı. Köydeki büst eski haline döndü. Herkesin bayramını kutluyorlar."

Bilgi veren bir başka yurttaş: "Örtüyü imam örttürdü. Muhtemelen kötü niyetle yapmadı. Biz bu köyü çevrelemek isteyen tarikatlara izin vermeyiz. Bugün sadece bir yanlış anlaşılma oldu. Köylüler fotoğrafı görünce rahatsızlık yaşandı ve örtü kaldırıldı. Mesele bundan ibaret."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.