ALİ BABACAN ORAYA GİTTİ

Siyaset 19.08.2021 - 15:57, Güncelleme: 19.08.2021 - 15:57
 

ALİ BABACAN ORAYA GİTTİ

SİYASET
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ölümünün 750. yıl dönümünde Hacı Bektaş Veli’yi anma programına katılmak için gittiği Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret etti. 10 Muharrem nedeniyle Kerbela şehitlerine rahmet dileyen Babacan, Hacı Bektaş Veli Türbesi’nin önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Irkçılığın, ayrımcılığın yoğun yaşandığı bir dönemden geçiyoruz’ “Türkiye’de ve dünyada ırkçılığın, ayrımcılığın çok yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Siyasetin ayrıştırıcı, ötekileştirici dili doğru değil. Ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset dili son derece önemli. Siyasetin dili toplumu etkiliyor. Siyaset ötekileştirince maalesef toplumda olumsuz etkileri oluşuyor. Dolayısıyla siyasetçilerin diline sahip olması lazım. Siyasetin ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur, barış için çalışması lazım.” ‘Açtığımız yeni yolun sonunun barış olmasını ümit ediyorum’ “İktidar tarafı olsun muhalefet tarafı olsun tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına buradan seslenmek istiyorum. Bu topraklarda ta 800 sene önce yeşeren ve tüm dünyaya o günden bugüne adeta ışık saçan bu ufku, bu vizyonu bizim bugün de yaşatmamız lazım. Siyasetçiler olarak en önemli görevimiz bu. Biz bunun için çalışıyoruz. Bunun için yeni bir yol açtık, bunun için yepyeni bir yola çıktık. Ümit ediyorum ki bu yolun sonu huzur olur, barış olur, kardeşlik olur.” ‘Siyasetçiler ne söylediklerine dikkat etmeli’ “800 sene önce dünyaya nasihat eden Hacı Bektaş Veli’nin bugüne kadar uzanan düşünceleri öğretileri hepimizin için çok kıymetli. Kardeşlik, barış, huzur hepimizin ihtiyacı. Dolayısıyla siyasetçilerin bu büyük sorumluluk içerisinde hareket etmesi lazım. Ne söylediklerine dikkat etmeleri lazım. Bu ülkenin bekası ancak birlikle, beraberlikle mümkün. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin, tüm vatandaşlarımızın kucaklanmasıyla mümkün.”  ‘Hacı Bektaş’ın ışık saçan felsefesi çok önemli’ “Hacı Bektaş Veli sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın çok önemli bir değeri. 800 yıl önce barış, kardeşlik, insanlık için çaba gösterdi. Bugünlere ışık saçan söylemleri ve felsefesi hepimiz için çok önemli. Fikirleriyle tüm insanlığa hikmeti öğreten çok önemli bir şahsiyetten bahsediyoruz.”
SİYASET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ölümünün 750. yıl dönümünde Hacı Bektaş Veli’yi anma programına katılmak için gittiği Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret etti. 10 Muharrem nedeniyle Kerbela şehitlerine rahmet dileyen Babacan, Hacı Bektaş Veli Türbesi’nin önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Irkçılığın, ayrımcılığın yoğun yaşandığı bir dönemden geçiyoruz’

“Türkiye’de ve dünyada ırkçılığın, ayrımcılığın çok yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Siyasetin ayrıştırıcı, ötekileştirici dili doğru değil. Ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaset dili son derece önemli. Siyasetin dili toplumu etkiliyor. Siyaset ötekileştirince maalesef toplumda olumsuz etkileri oluşuyor. Dolayısıyla siyasetçilerin diline sahip olması lazım. Siyasetin ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur, barış için çalışması lazım.”

‘Açtığımız yeni yolun sonunun barış olmasını ümit ediyorum’

“İktidar tarafı olsun muhalefet tarafı olsun tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına buradan seslenmek istiyorum. Bu topraklarda ta 800 sene önce yeşeren ve tüm dünyaya o günden bugüne adeta ışık saçan bu ufku, bu vizyonu bizim bugün de yaşatmamız lazım. Siyasetçiler olarak en önemli görevimiz bu. Biz bunun için çalışıyoruz. Bunun için yeni bir yol açtık, bunun için yepyeni bir yola çıktık. Ümit ediyorum ki bu yolun sonu huzur olur, barış olur, kardeşlik olur.”

‘Siyasetçiler ne söylediklerine dikkat etmeli’

“800 sene önce dünyaya nasihat eden Hacı Bektaş Veli’nin bugüne kadar uzanan düşünceleri öğretileri hepimizin için çok kıymetli. Kardeşlik, barış, huzur hepimizin ihtiyacı. Dolayısıyla siyasetçilerin bu büyük sorumluluk içerisinde hareket etmesi lazım. Ne söylediklerine dikkat etmeleri lazım. Bu ülkenin bekası ancak birlikle, beraberlikle mümkün. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin, tüm vatandaşlarımızın kucaklanmasıyla mümkün.” 

‘Hacı Bektaş’ın ışık saçan felsefesi çok önemli’

“Hacı Bektaş Veli sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın çok önemli bir değeri. 800 yıl önce barış, kardeşlik, insanlık için çaba gösterdi. Bugünlere ışık saçan söylemleri ve felsefesi hepimiz için çok önemli. Fikirleriyle tüm insanlığa hikmeti öğreten çok önemli bir şahsiyetten bahsediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.