ALİ BABACAN O KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Siyaset 06.01.2021 - 14:52, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

ALİ BABACAN O KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının konuğu olarak soruları yanıtladı. Babacan, DEVA Partisi kongresindeki "Türban" çıkışı ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘Zulme uğrayanlar zulmedene dönüştü, dedim’ “Kongre konuşmamda 1980 darbesinden başlıyorum. Arkasından 1990’lı yıllar, 28 Şubat süreci ve kendi kız kardeşimi örnek veriyorum. Daha sonra da diyorum ki, hani ilk defa zulüm gören, zamanında zulme uğramış insanlar devlet gücünü ele geçirince başkalarına zulüm etmeye başlıyor. Zamanında zulme uğramış ve o zulme bir isyan olarak ortaya çıkmış bir siyasi hareket, fakat dönüyor, dolaşıyor kendisi zulüm eden haline dönüyor. Buna dikkat çektiğim bir konuşma. Fakat o anda benim kız kardeşim de salondaydı ve normalde hiç yapmadığım, başıma hiç gelmeyen bir iş. Herhalde biraz yorgunluk, biraz duygusallık karıştı öyle bir 40 saniyelik bir konuşmaya ara vermek zorunda kaldım.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının konuğu olarak soruları yanıtladı. Babacan, DEVA Partisi kongresindeki "Türban" çıkışı ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Zulme uğrayanlar zulmedene dönüştü, dedim’

“Kongre konuşmamda 1980 darbesinden başlıyorum. Arkasından 1990’lı yıllar, 28 Şubat süreci ve kendi kız kardeşimi örnek veriyorum. Daha sonra da diyorum ki, hani ilk defa zulüm gören, zamanında zulme uğramış insanlar devlet gücünü ele geçirince başkalarına zulüm etmeye başlıyor. Zamanında zulme uğramış ve o zulme bir isyan olarak ortaya çıkmış bir siyasi hareket, fakat dönüyor, dolaşıyor kendisi zulüm eden haline dönüyor. Buna dikkat çektiğim bir konuşma. Fakat o anda benim kız kardeşim de salondaydı ve normalde hiç yapmadığım, başıma hiç gelmeyen bir iş. Herhalde biraz yorgunluk, biraz duygusallık karıştı öyle bir 40 saniyelik bir konuşmaya ara vermek zorunda kaldım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.