AK PARTİ KOCAELİ İL KONGRESİ VE DENGELER

Siyaset 14.10.2020 - 07:54, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ KOCAELİ İL KONGRESİ VE DENGELER

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK Ak Parti Kocaeli ilçe kongrelerinin bitimi ile gözler önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Ak Parti Kocaeli İl Kongresine çevrildi. İl kongresi için kulis çalışmaları kapsamında Ak Parti Kocaeli eski il başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy ekipleri ile birlikte mevcut başkan Mehmet Ellibeş'e karşı adeta tam saha pres uygularken, Ak Parti Kocaeli eski milletvekili Mehmet Ali Okur, Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcıları Av. Halit Çokan ve Dr. Şahin Talus ile Kocaeli eski gençlik koları Başkanı Emre Kahraman'ın isimleri de il başkanlığı için kulislerde konuşuluyor.. AK PARTİ KOCAELİ İL KONGRESİ VE DENGELER Ak Parti Kocaeli il kongresinde il başkan adaylığı için hesaplar yapılırken sandıktan il başkanı olarak çıkmanon yolu ise siyasi dengeler arasındaki uzlaşıdan geçiyor.. Siyasi denglere arasında uzlaşıyı sağlayabilecek aday adayı önce aday sonra başkan olur.. Uzlaşıyı sağlayabilecek bir aday adayı çıkmazsa o zaman Reis Erdoğan'ın dediği isim başkan olur.. Peki nasıl kurulu bu siyasi dengeler; Ak Parti Kocaeli milletvekillerinden Fikri Işık ile İlyas Şeker her zaman ortak hareket ederken eski Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile eski milletvekili ve yeni Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'de onlara yakındır her zaman..  Yine Kocaeli milletvekilleri Av. Emine Macit Zeybek ile Radiye Sezer Katırcıoğlu genelde birlikte harekete ederler ve ortak kararda buluşmaya gayret gösterirler. Bu iki milletvekiline yakın bir diğer tanınmış ve tabanda karşılığı olan isim ise eski il başkanı Mahmut Civelek'tir.. Diğer üç Kocaeli milletvekilleri Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz ise genelde birlikte hareket edip ortak karar almazlar ama her zaman birbirlerine yakın durarak "Ak parti Kocaeli'de belirleyici bir diğer güç" havası vermeyi de pas geçmezler.. Ak Parti Kocaeli'de milletvekillerinin dışında bir başka belirleyeciliği olan isim ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'dır.. Tahir Büyükakın'ı her denge kendi yanındaymış gibi göstermek için yoğun çaba sarfeder ama o hiçbir dengeye tabi değildir. Çünkü 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dengeler bir isim üzerinde uzlaşı sağlayamayınca Reis Erdoğan, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'a "Büyükşehir Belediye başkan adayımız sensin" diyerek noktayı kendisi koymuştu.. Yani Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kocaeli'de biraz dengeler üstü yani Reis'e yakın..  Şimdi Ak Parti Kocaeli İl Başkan adayı ya bu dengelerin uzlaşısından çıkacak ya da 31 Mart yerel seçiminde olduğu gibi Reis son noktayı koyacak..  

KOCAELİ HABERİ-CENGİZ YUCAK Ak Parti Kocaeli ilçe kongrelerinin bitimi ile gözler önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Ak Parti Kocaeli İl Kongresine çevrildi. İl kongresi için kulis çalışmaları kapsamında Ak Parti Kocaeli eski il başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy ekipleri ile birlikte mevcut başkan Mehmet Ellibeş'e karşı adeta tam saha pres uygularken, Ak Parti Kocaeli eski milletvekili Mehmet Ali Okur, Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcıları Av. Halit Çokan ve Dr. Şahin Talus ile Kocaeli eski gençlik koları Başkanı Emre Kahraman'ın isimleri de il başkanlığı için kulislerde konuşuluyor..

AK PARTİ KOCAELİ İL KONGRESİ VE DENGELER

Ak Parti Kocaeli il kongresinde il başkan adaylığı için hesaplar yapılırken sandıktan il başkanı olarak çıkmanon yolu ise siyasi dengeler arasındaki uzlaşıdan geçiyor..

Siyasi denglere arasında uzlaşıyı sağlayabilecek aday adayı önce aday sonra başkan olur..
Uzlaşıyı sağlayabilecek bir aday adayı çıkmazsa o zaman Reis Erdoğan'ın dediği isim başkan olur..

Peki nasıl kurulu bu siyasi dengeler;
Ak Parti Kocaeli milletvekillerinden Fikri Işık ile İlyas Şeker her zaman ortak hareket ederken eski Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile eski milletvekili ve yeni Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'de onlara yakındır her zaman.. 

Yine Kocaeli milletvekilleri Av. Emine Macit Zeybek ile Radiye Sezer Katırcıoğlu genelde birlikte harekete ederler ve ortak kararda buluşmaya gayret gösterirler. Bu iki milletvekiline yakın bir diğer tanınmış ve tabanda karşılığı olan isim ise eski il başkanı Mahmut Civelek'tir..

Diğer üç Kocaeli milletvekilleri Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz ise genelde birlikte hareket edip ortak karar almazlar ama her zaman birbirlerine yakın durarak "Ak parti Kocaeli'de belirleyici bir diğer güç" havası vermeyi de pas geçmezler..

Ak Parti Kocaeli'de milletvekillerinin dışında bir başka belirleyeciliği olan isim ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'dır..

Tahir Büyükakın'ı her denge kendi yanındaymış gibi göstermek için yoğun çaba sarfeder ama o hiçbir dengeye tabi değildir. Çünkü 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dengeler bir isim üzerinde uzlaşı sağlayamayınca Reis Erdoğan, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'a "Büyükşehir Belediye başkan adayımız sensin" diyerek noktayı kendisi koymuştu..

Yani Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kocaeli'de biraz dengeler üstü yani Reis'e yakın.. 

Şimdi Ak Parti Kocaeli İl Başkan adayı ya bu dengelerin uzlaşısından çıkacak ya da 31 Mart yerel seçiminde olduğu gibi Reis son noktayı koyacak..  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.