AK PARTİ KOCAELİ’DEN AV. HALİT ÇOKAN FENA PATLADI

Siyaset 20.11.2020 - 20:44, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ KOCAELİ’DEN AV. HALİT ÇOKAN FENA PATLADI

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Bülent Arınç'ın dün akşam Haber Türk TV'deki açıklamalarında Yargı Mensuplarına geçmişteki FETÖ savcı ve hakimlerini hatırlatmasına bir tepki de Ak Parti Kocaekli İl Başkan yardımcısı Av. Halit Çokan'dan geldi.. 15 Temmuz Darbe davalarında zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da davalara katılmış olan Av. Halit Çokan sosyal medya sayfasından yazdığı tepki açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  1. Adalet kavramını istismar ederek terörle mücadele eden yargı mensuplarını tehdit etmek hadsizliktir. Hele geçmişin kumpasçı hakimleri ile 15 Temmuzda somut bir şekilde yaşadığımız terör tehlikesine karşı özveri ile mücadele eden hakimleri karşılaştırmak kıyas maal fariktir. Kötü niyetli bir çarpıtmadır. 2. Hiç kimse hukuk ve adalet kavramlarını istismar edip sureti haktan görünerek terörle mücadele eden hakimleri yılgınlığa ve korkutmaya teşebbüs etmesin. Her fırsatı örgüt mensuplarının himayesi için kullanmaya çalışmasın. 3.Yargı mensuplarına talimat vermek suçtur. Bu tip beyanatlarda bulunanlara işlem yapmak yasal bir görev, hukuksal bir zorunluluktur. Aksi durum, terör örgütü mensuplarının aidiyetlerini güçlendirir, çözülmeleri önler. Terör örgütleriyle mücadeleyi zorlaştırır. 4. Terörist ve terörist sevicilere gösterilen empati ve sevginin milyonda birini 15 Temmuz şehitlerine ve PKK ile mücadele kahramanlara göstermeyen, bu aziz şehitleri ağzına alamayan şahısların sabah akşam teröristten mağdur üretmeye çalışmaları sinsi bir planı hayata geçirme gayesi içinde olduklarını ortaya koymaktadırlar. Bunun kamu oyunun güçlü sezgisinden kaçmadığı bilinmelidir. 5. 15 Temmuz ertesinde "ben ahmakmışım, ben bunların darbeci terörist olduklarını bilmiyordum" diye sahte tevbekârlık yapanların, fırsatları puslu hava oluşturmak ve suyu bulandırmaya, terörle mücadeleyi akamete uğratmaya çevirmeye çalışmaları sadece o günkü nedametlerinde samimiyetsiz olduklarını ortaya koymaktadır.

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Bülent Arınç'ın dün akşam Haber Türk TV'deki açıklamalarında Yargı Mensuplarına geçmişteki FETÖ savcı ve hakimlerini hatırlatmasına bir tepki de Ak Parti Kocaekli İl Başkan yardımcısı Av. Halit Çokan'dan geldi..

15 Temmuz Darbe davalarında zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da davalara katılmış olan Av. Halit Çokan sosyal medya sayfasından yazdığı tepki açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 1. Adalet kavramını istismar ederek terörle mücadele eden yargı mensuplarını tehdit etmek hadsizliktir. Hele geçmişin kumpasçı hakimleri ile 15 Temmuzda somut bir şekilde yaşadığımız terör tehlikesine karşı özveri ile mücadele eden hakimleri karşılaştırmak kıyas maal fariktir. Kötü niyetli bir çarpıtmadır.
2. Hiç kimse hukuk ve adalet kavramlarını istismar edip sureti haktan görünerek terörle mücadele eden hakimleri yılgınlığa ve korkutmaya teşebbüs etmesin. Her fırsatı örgüt mensuplarının himayesi için kullanmaya çalışmasın.
3.Yargı mensuplarına talimat vermek suçtur. Bu tip beyanatlarda bulunanlara işlem yapmak yasal bir görev, hukuksal bir zorunluluktur. Aksi durum, terör örgütü mensuplarının aidiyetlerini güçlendirir, çözülmeleri önler. Terör örgütleriyle mücadeleyi zorlaştırır.
4. Terörist ve terörist sevicilere gösterilen empati ve sevginin milyonda birini 15 Temmuz şehitlerine ve PKK ile mücadele kahramanlara göstermeyen, bu aziz şehitleri ağzına alamayan şahısların sabah akşam teröristten mağdur üretmeye çalışmaları sinsi bir planı hayata geçirme gayesi içinde olduklarını ortaya koymaktadırlar. Bunun kamu oyunun güçlü sezgisinden kaçmadığı bilinmelidir.
5. 15 Temmuz ertesinde "ben ahmakmışım, ben bunların darbeci terörist olduklarını bilmiyordum" diye sahte tevbekârlık yapanların, fırsatları puslu hava oluşturmak ve suyu bulandırmaya, terörle mücadeleyi akamete uğratmaya çevirmeye çalışmaları sadece o günkü nedametlerinde samimiyetsiz olduklarını ortaya koymaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.