AK PARTİ ÇAYIROVA’YA 5 ADAY

09.07.2020 - 22:22, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ ÇAYIROVA’YA 5 ADAY

KH/CENGİZYÜCAK  21 Mart 2020 tarihinde yapılması beklenirken koronavirüs salgını dolayısı ile 13 Eylül 2020 pazar gününe ertelenen Ak Parti Çayırova ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Ekrem Karahan tekrar aday olmayacağını açıklarken, gözler Çayırova'da kimin ilçe başkan adayı olacağına çevrildi..  Çayırova siyaset kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre adaylık yolunda kısa bir dönem için ön planda gözüken Ak Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi MustafA Usta'nın ismi gündemden düşerken, Kocaeli milletvekillerinden bir kısmının desteğini aldığı iddia edilen Ak Parti Kocaeli eski il yönetim kurulu üyesi İdris Demir ve eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'dan köylüsü olan diğer ilçe başkan adayı Selim Ekinci'nin isimleri ağırlık kazanmaya başladı.. Ak Parti Çayırova ilçe başkan adaylığı için ismi geçen bir başka aday olan  eski ilçe başkan yardımcılarından İsmail Ballı'nın ise İdris Demir lehine geri plana çekildiği konuşuluyor.. Selim Ekinci'nin geçtiğimiz ilçe kongresinde de aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmemesinin nedenleri arasında sayılan ticari işi olan servis taşımacılığı dolayısı ile kamuya fatura kesiyor olması sorununu, şirketini evladının üzerine devrederek aşmaya çalışmasına karşın geçmişte aday olduğu muhtarlık seçimini kaybetmiş olması da ilçe başkanlığı yıolunda bir handikap olarak yorumlanıyor.... Servet Günay'ın ismi geçmişte Ak Parti Şekerpınar Belde Başkanlığı yaptığı ve Çayırova'da kendi çapında bir özgül ağırlığı olduğu için parti tabanına sıcak gelirken, eğitim kriterine takılabileceği dile getiriliyor.. Ak Parti Kocaeli  Il yöneticisi Mahmut Çelik'in tabanda ve Ak Partinin üst kademelerindeki mensubiyet ilişkilerinden ötürü karşılığı var. Lakin Mehmet Ellibeş'in tekrar Kocaeli İl Başkanı olması halinde Mahmut Çelik'i tekrar il yönetiminde görmek isteyebileceği konuşuluyor.. Ak Parti Çayırova ilçe başkan yardımcısı Bahadır Büyükkkeleş sürpriz isim olabilir. Her grubun kendisi dışında isteyecegi bir alternatif isim. İlçe başkan adaylarının "Ben olmasam o olsun" diyebileceği bir isim. Sinoplularin destegi de var arkasında. Kendisi Konyalı.

KH/CENGİZYÜCAK  21 Mart 2020 tarihinde yapılması beklenirken koronavirüs salgını dolayısı ile 13 Eylül 2020 pazar gününe ertelenen Ak Parti Çayırova ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Ekrem Karahan tekrar aday olmayacağını açıklarken, gözler Çayırova'da kimin ilçe başkan adayı olacağına çevrildi.. 

Çayırova siyaset kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre adaylık yolunda kısa bir dönem için ön planda gözüken Ak Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi MustafA Usta'nın ismi gündemden düşerken, Kocaeli milletvekillerinden bir kısmının desteğini aldığı iddia edilen Ak Parti Kocaeli eski il yönetim kurulu üyesi İdris Demir ve eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'dan köylüsü olan diğer ilçe başkan adayı Selim Ekinci'nin isimleri ağırlık kazanmaya başladı..

Ak Parti Çayırova ilçe başkan adaylığı için ismi geçen bir başka aday olan  eski ilçe başkan yardımcılarından İsmail Ballı'nın ise İdris Demir lehine geri plana çekildiği konuşuluyor..

Selim Ekinci'nin geçtiğimiz ilçe kongresinde de aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmemesinin nedenleri arasında sayılan ticari işi olan servis taşımacılığı dolayısı ile kamuya fatura kesiyor olması sorununu, şirketini evladının üzerine devrederek aşmaya çalışmasına karşın geçmişte aday olduğu muhtarlık seçimini kaybetmiş olması da ilçe başkanlığı yıolunda bir handikap olarak yorumlanıyor....

Servet Günay'ın ismi geçmişte Ak Parti Şekerpınar Belde Başkanlığı yaptığı ve Çayırova'da kendi çapında bir özgül ağırlığı olduğu için parti tabanına sıcak gelirken, eğitim kriterine takılabileceği dile getiriliyor..

Ak Parti Kocaeli  Il yöneticisi Mahmut Çelik'in tabanda ve Ak Partinin üst kademelerindeki mensubiyet ilişkilerinden ötürü karşılığı var. Lakin Mehmet Ellibeş'in tekrar Kocaeli İl Başkanı olması halinde Mahmut Çelik'i tekrar il yönetiminde görmek isteyebileceği konuşuluyor..

Ak Parti Çayırova ilçe başkan yardımcısı Bahadır Büyükkkeleş sürpriz isim olabilir. Her grubun kendisi dışında isteyecegi bir alternatif isim. İlçe başkan adaylarının "Ben olmasam o olsun" diyebileceği bir isim. Sinoplularin destegi de var arkasında. Kendisi Konyalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.