Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusu

Siyaset 05.08.2020 - 23:13, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusu

Hükümete yakın Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak geçen günlerde kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demişti. Dilipak, "AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" diye belirtmişti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu KADEM'i de suçlayan Dilipak'a hükümete yakın medyada da tepkiler gelmişti. HAREKETE GEÇTİLER Dilipak’ın bu sözlerine karşı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın-Çocuk Komitesi harekete geçerek suç duyurusunda bulundu. HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyeleri Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” soruşturma sırasında tepsi edilecek suçlarını işledikleri gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hükümete yakın Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak geçen günlerde kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demişti. Dilipak, "AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" diye belirtmişti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu KADEM'i de suçlayan Dilipak'a hükümete yakın medyada da tepkiler gelmişti.

HAREKETE GEÇTİLER
Dilipak’ın bu sözlerine karşı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın-Çocuk Komitesi harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

HKP Kadın-Çocuk Komitesi üyeleri Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” soruşturma sırasında tepsi edilecek suçlarını işledikleri gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.