ABD'DE NE OLUYOR? SON DURUM NE?

Siyaset 07.01.2021 - 00:35, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

ABD'DE NE OLUYOR? SON DURUM NE?

ABD’de Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre binasına zorla girmesi sonucu Ulusal Muhafızların, göstericileri engellemek üzere yola çıktığı duyuruldu. Donald Trump, eylemcilere eve dönün çağrısı yaptı ABD'de yaşanan olayların ardından seçilmiş Başkan Joe Biden bir açıklama yaptı. Biden, ''Amerikan demokrasisi görülmemiş bir saldırı altında. Şok içindeyim'' ifadelerini kullandı. Biden'ın açıklamalarından satır başları: "Amerikan demokrasisi görülmemiş bir saldırı altında.Başkan Trump'a çağrı yapıyorum. Ulusal televizyona çık, yeminini tut, anayasayı savun. Bu ablukanın bitmesini iste. Amerikan Senatosu'na girmek protesto değildir, bu kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Şok içindeyim ve üzgünüm. Ülkemizin bu kadar karanlık bir noktaya gelmiş olması beni çok üzüyor. Bu anın ve önümüzdeki 4 yılın tek hedefi demokrasisinin, haysiyetin yeniden tahsis edilmesidir." Bunun bir 'kaos' olduğunu söyleyen Biden, şöyle devam etti: "Bunun hemen bitmesi gerekiyor. Güvenliğim, güvenliğimiz ve yemin törenim için endişeli değilim. ABD bugün gördüklerimizden çok daha iyi bir ülke."

ABD’de Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre binasına zorla girmesi sonucu Ulusal Muhafızların, göstericileri engellemek üzere yola çıktığı duyuruldu. Donald Trump, eylemcilere eve dönün çağrısı yaptı

ABD'de yaşanan olayların ardından seçilmiş Başkan Joe Biden bir açıklama yaptı. Biden, ''Amerikan demokrasisi görülmemiş bir saldırı altında. Şok içindeyim'' ifadelerini kullandı.

Biden'ın açıklamalarından satır başları:
"Amerikan demokrasisi görülmemiş bir saldırı altında.Başkan Trump'a çağrı yapıyorum. Ulusal televizyona çık, yeminini tut, anayasayı savun. Bu ablukanın bitmesini iste. Amerikan Senatosu'na girmek protesto değildir, bu kalkışmadır. Tüm dünya bizi izliyor. Şok içindeyim ve üzgünüm. Ülkemizin bu kadar karanlık bir noktaya gelmiş olması beni çok üzüyor. Bu anın ve önümüzdeki 4 yılın tek hedefi demokrasisinin, haysiyetin yeniden tahsis edilmesidir."

Bunun bir 'kaos' olduğunu söyleyen Biden, şöyle devam etti: "Bunun hemen bitmesi gerekiyor. Güvenliğim, güvenliğimiz ve yemin törenim için endişeli değilim. ABD bugün gördüklerimizden çok daha iyi bir ülke."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.