GEBZELİLER TIP FAKÜLTESİ İSTİYOR (Cengiz Yucak yazdı)

Sağlık 21.10.2021 - 08:13, Güncelleme: 21.10.2021 - 08:13
 

GEBZELİLER TIP FAKÜLTESİ İSTİYOR (Cengiz Yucak yazdı)

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Kocaeli'de yaşayan 2 milyon nüfusun neredeyse yarısı Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'ndan oluşan Gebze Bölgesinde yaşamasına karşın bu bölgesinin insanlarına yeterince sağlık hizmeti verilemediği için insanlar hastalıklarına şifa bulmak için Kocaeli Üniversitesi Tıp fakültesine gitmek için gidiş-dönüş 100 km yol katediyorlar.. Oysa Kocaeli'de Üniversite olduğu gibi Gebze'de Üniversite var.. Kocaeli Üniversitesinin Tıp Fakültesi var ama ama Gebze Üniversitesinin yok.. Niçin yok? Gebze'nin İzmit'e bağımlığı her alanda olduğu gibi sağlık alanında da devam etsin diye yok! Olmuyor ağalar beyler olmuyor.. Gebzeliler de artık Tıp Fakültesi istiyor.. Gebze Tıp Fakültesi için yer mi istiyorsunuz? Alın size Darıca Farabi ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi.. Kocaeli’nin en büyük devlet hastanelerinden biri olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi için üç yıl önce ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ statüsüne kavuştuktan sonra 20 Tem 2020 tarihinde ise Darıca'nın Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kararıyla ta İstanbul'un Sağlık Bilimleri Üniversitsine bağlandı.. Tıp fakültesinin başına Dekan mı lazım? KOÜ Tıp Fakültesinin başında Prof. Dr. Zafer Utkan var.. Darıca Farabide de başhekim olarak Prof. Dr. Mustafa Güneş var.. Yani hem yerimiz hazır hem de hocamız.. O zaman? O zamanı belli; Un hazır, şeker hazır, yağ hazır.. Sıra helva yapmakta.. Hadi iktidar partisinin Kocaeli Milletvekilleri iş size düşüyor.. Yapıverin şu helvayı da, Gebzeliler Tıp Fakültesi Hastanelerine kavuşsunlar.. Uzatmayın bu işi.. Gebzelilerin kulaklarına kar suyu kaçtı bir kere.. Çıkarabilene aşkolsun.. Cin şişeden çıktı bir kere.. Geri tıkabilene pes..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Kocaeli'de yaşayan 2 milyon nüfusun neredeyse yarısı Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'ndan oluşan Gebze Bölgesinde yaşamasına karşın bu bölgesinin insanlarına yeterince sağlık hizmeti verilemediği için insanlar hastalıklarına şifa bulmak için Kocaeli Üniversitesi Tıp fakültesine gitmek için gidiş-dönüş 100 km yol katediyorlar..

Oysa Kocaeli'de Üniversite olduğu gibi Gebze'de Üniversite var..
Kocaeli Üniversitesinin Tıp Fakültesi var ama ama Gebze Üniversitesinin yok..

Niçin yok?
Gebze'nin İzmit'e bağımlığı her alanda olduğu gibi sağlık alanında da devam etsin diye yok!

Olmuyor ağalar beyler olmuyor..
Gebzeliler de artık Tıp Fakültesi istiyor..

Gebze Tıp Fakültesi için yer mi istiyorsunuz?
Alın size Darıca Farabi ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi..

Kocaeli’nin en büyük devlet hastanelerinden biri olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi için üç yıl önce ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ statüsüne kavuştuktan sonra 20 Tem 2020 tarihinde ise Darıca'nın Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kararıyla ta İstanbul'un Sağlık Bilimleri Üniversitsine bağlandı..

Tıp fakültesinin başına Dekan mı lazım?
KOÜ Tıp Fakültesinin başında Prof. Dr. Zafer Utkan var..
Darıca Farabide de başhekim olarak Prof. Dr. Mustafa Güneş var..
Yani hem yerimiz hazır hem de hocamız..

O zaman?
O zamanı belli;
Un hazır, şeker hazır, yağ hazır..
Sıra helva yapmakta..

Hadi iktidar partisinin Kocaeli Milletvekilleri iş size düşüyor..
Yapıverin şu helvayı da, Gebzeliler Tıp Fakültesi Hastanelerine kavuşsunlar..

Uzatmayın bu işi..
Gebzelilerin kulaklarına kar suyu kaçtı bir kere..
Çıkarabilene aşkolsun..
Cin şişeden çıktı bir kere..
Geri tıkabilene pes..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.