Erdoğan'ın sözleri Doğu Perinçek'i hayrete düşürmüş!

Röpotajlar 03.11.2021 - 04:36, Güncelleme: 03.11.2021 - 04:36
 

Erdoğan'ın sözleri Doğu Perinçek'i hayrete düşürmüş!

kocaelihaberi
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TVNET'te katıldığı programda Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan'ın, Roma dönüşü gazetecilere, "Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz" şeklindeki sözlerini eleştirdi. "HAYRETLE KARŞILADIM" “Türkiye 2014-2015 yıllarından bu yana Amerika’yla sorunlarını silahla çözüyor. Bu en büyük gerçeğidir Türkiye’nin. Sayın Cumhurbaşkanının Roma dönüşü gazetecilere, ‘Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz.’ demesini hayretle karşıladım, bu çok yanlış. Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük. Dedeağaç’a bu kadar ciddi bir yığınak yapılıyorsa o silahlar patlar. O silahlar oraya yığılacak ve patlamadan orada paslanacak, böyle bir ihtimal yok.” dedi. "AYIPLIYORUM" Erdoğan-Biden görüşmesinin 1 saat 10 dakika olması ile övünülmesinin yanlış olduğunu dile getiren Doğu Perinçek, “Çok ayıplıyorum bununla övünen bir yönetimi, hükümeti. Böyle bir kamuoyunu da ayıplıyorum. Yani Biden bizle 1 saat 10 dakika görüşmüş bu mu Türkiye’nin başarı ölçüsü. Türk Milletinde kendi tarihiyle, bugünkü gücüyle bağdaşmayan, bir takım aşağılık duyguları yaratan söylemler bunları. ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ diyoruz biz, o özgüveni yok eden ve eziklik yaratan ve bir liderde olmaması gereken bir söylem. Burada Fatih Sultan Mehmet gibi ya da Alparslan gibi ama en önemlisi yakın tarihte Atatürk’ler gibi, Birinci Dünya Savaşının kahramanları gibi davranarak Türkiye buradan çıkar. Onun için ben protesto ediyorum bu 1 saat 10 dakika ile övünme olayını, ben bunun Türkiye’de kamuoyu yapılmasını, gazetelerin bununla iftihar etmelerini, hükümetinde bununla övünmesini çok ayıplıyorum.” diye konuştu.
kocaelihaberi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TVNET'te katıldığı programda Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan'ın, Roma dönüşü gazetecilere, "Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

"HAYRETLE KARŞILADIM"

“Türkiye 2014-2015 yıllarından bu yana Amerika’yla sorunlarını silahla çözüyor. Bu en büyük gerçeğidir Türkiye’nin. Sayın Cumhurbaşkanının Roma dönüşü gazetecilere, ‘Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz.’ demesini hayretle karşıladım, bu çok yanlış. Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük. Dedeağaç’a bu kadar ciddi bir yığınak yapılıyorsa o silahlar patlar. O silahlar oraya yığılacak ve patlamadan orada paslanacak, böyle bir ihtimal yok.” dedi.

"AYIPLIYORUM"

Erdoğan-Biden görüşmesinin 1 saat 10 dakika olması ile övünülmesinin yanlış olduğunu dile getiren Doğu Perinçek, “Çok ayıplıyorum bununla övünen bir yönetimi, hükümeti. Böyle bir kamuoyunu da ayıplıyorum. Yani Biden bizle 1 saat 10 dakika görüşmüş bu mu Türkiye’nin başarı ölçüsü. Türk Milletinde kendi tarihiyle, bugünkü gücüyle bağdaşmayan, bir takım aşağılık duyguları yaratan söylemler bunları. ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ diyoruz biz, o özgüveni yok eden ve eziklik yaratan ve bir liderde olmaması gereken bir söylem. Burada Fatih Sultan Mehmet gibi ya da Alparslan gibi ama en önemlisi yakın tarihte Atatürk’ler gibi, Birinci Dünya Savaşının kahramanları gibi davranarak Türkiye buradan çıkar. Onun için ben protesto ediyorum bu 1 saat 10 dakika ile övünme olayını, ben bunun Türkiye’de kamuoyu yapılmasını, gazetelerin bununla iftihar etmelerini, hükümetinde bununla övünmesini çok ayıplıyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.