DİLOVALI KADINLARA GÜZEL HABER

Eğitim-Kültür-Sanat 16.06.2019 - 14:15, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

DİLOVALI KADINLARA GÜZEL HABER

Okuma Sanatı öncülüğünde Dilovası Merhum Hacı Mustafa Gümüş adına kurulan Anne Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Dilovası Merhum Hacı Mustafa Gümüş adına kurulan Anne Kütüphanesi açılışı Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan eşi Sevim Alkan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’a, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Okuma Sanatı Başkanı Tülay Yanıkoğlu Yazısı ve Nene Hatun Anaokulu Müdürü İsmail Günay'ın katılımıyla gerçekleşti. KADINLAR FAYDALANACAK Okuma Sanatı Başkanı Tülay Yanıkoğlu Yazısı bu anlamlı projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Nene Hatun Anaokulu’nda belirlenen bir sınıfı Anne Kütüphanesi için Şennur Zengin, babası Hacı Mustafa Gümüş adına yaptırmış ve Okuma Sanatının da kitap desteği ile Dilovası annelerine armağan etmiştir. Amacımız; Anne kütüphanesinin kurulması ile okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılan annelere aynı zamanda çeşitli etkinlikler düzenleyip toplumda kadının daha aktif ve mutlu olması halinde ailenin de mutlu ve huzurlu olmasında önemli bir etken olduğunu düşünerek yapılan çalışmalardan kadınlarımızın faydalanması amaçlanmaktadır” DAHA SOSYAL OLACAKLAR “Bu proje aileyi yeniden yapılandırmaya ve topluma katkı sunmaya teşvik edici olup yaptıkları ve yapacakları etkinlikler ve kurmuş oldukları Anne Kütüphanesi çerçevesinde kadınların daha sosyal olacak, sorunlarını ve sevinçlerini paylaşabilecektir. Sorunlarına çözüm yolları üretebilecek, katıldıkları el sanatları derslerinde yeteneklerini keşfedip daha iyi hale getirecek ve ortaya çıkan ürünlerin satışından elde edilen gelirin Dilovası bölgesinde ihtiyaç sahibi bir okula kütüphane kurulması için kullanılmasından sorumlu olarak, hem üretim bilincinde olup hem de topluma fayda sağlayan bir projenin içinde yer almış olmanın mutluluğunu yaşayacak” 50 BİN KİTAP TOPLANDI “Okuma Sanatı Kulübü 6 Nisan 2017 tarihinden bu güne 30’un üzerinde söyleşi gerçekleştirdi. Tüm Türkiye’de 50.000’in üzerinde kitap toplamış 40 kuruma kitap desteği sağlamış bir oluşum olarak ilimizde özellikle Dilovası bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu bölgedeki kadınları daha aktif daha sosyal bir hale getirmek adına anne kütüphanesi kurmayı ve bu kütüphane içinde çeşitli etkinlikler yapmayı hedefleyerek çalışmalarında sona gelmiştir”

Okuma Sanatı öncülüğünde Dilovası Merhum Hacı Mustafa Gümüş adına kurulan Anne Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Dilovası Merhum Hacı Mustafa Gümüş adına kurulan Anne Kütüphanesi açılışı Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan eşi Sevim Alkan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’a, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Okuma Sanatı Başkanı Tülay Yanıkoğlu Yazısı ve Nene Hatun Anaokulu Müdürü İsmail Günay'ın katılımıyla gerçekleşti.

KADINLAR FAYDALANACAK

Okuma Sanatı Başkanı Tülay Yanıkoğlu Yazısı bu anlamlı projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Nene Hatun Anaokulu’nda belirlenen bir sınıfı Anne Kütüphanesi için Şennur Zengin, babası Hacı Mustafa Gümüş adına yaptırmış ve Okuma Sanatının da kitap desteği ile Dilovası annelerine armağan etmiştir. Amacımız; Anne kütüphanesinin kurulması ile okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılan annelere aynı zamanda çeşitli etkinlikler düzenleyip toplumda kadının daha aktif ve mutlu olması halinde ailenin de mutlu ve huzurlu olmasında önemli bir etken olduğunu düşünerek yapılan çalışmalardan kadınlarımızın faydalanması amaçlanmaktadır”

DAHA SOSYAL OLACAKLAR

“Bu proje aileyi yeniden yapılandırmaya ve topluma katkı sunmaya teşvik edici olup yaptıkları ve yapacakları etkinlikler ve kurmuş oldukları Anne Kütüphanesi çerçevesinde kadınların daha sosyal olacak, sorunlarını ve sevinçlerini paylaşabilecektir. Sorunlarına çözüm yolları üretebilecek, katıldıkları el sanatları derslerinde yeteneklerini keşfedip daha iyi hale getirecek ve ortaya çıkan ürünlerin satışından elde edilen gelirin Dilovası bölgesinde ihtiyaç sahibi bir okula kütüphane kurulması için kullanılmasından sorumlu olarak, hem üretim bilincinde olup hem de topluma fayda sağlayan bir projenin içinde yer almış olmanın mutluluğunu yaşayacak”

50 BİN KİTAP TOPLANDI

“Okuma Sanatı Kulübü 6 Nisan 2017 tarihinden bu güne 30’un üzerinde söyleşi gerçekleştirdi. Tüm Türkiye’de 50.000’in üzerinde kitap toplamış 40 kuruma kitap desteği sağlamış bir oluşum olarak ilimizde özellikle Dilovası bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu bölgedeki kadınları daha aktif daha sosyal bir hale getirmek adına anne kütüphanesi kurmayı ve bu kütüphane içinde çeşitli etkinlikler yapmayı hedefleyerek çalışmalarında sona gelmiştir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.