Aşılıyken Kovid olanlara Dikkat çeken uyarı!

Sağlık 17.11.2021 - 07:38, Güncelleme: 17.11.2021 - 07:38
 

Aşılıyken Kovid olanlara Dikkat çeken uyarı!

KOCAELİ HABERİ
Aşılıyken Kovid olanlara "6 ay beklesin" uyarısı geldi.. Çift doz Kovid-19 aşısı üzerinden 6 ay geçen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için 3. doz aşı randevuları açılmış durumda. Uzmanlar, iki doz aşı olduktan sonra Kovid-19 geçiren kişilerin hatırlatma dozu olmak için 6 ay bekleyebileceğini söyledi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, hatırlatma dozu olacak kişiler için tek kriterden söz etmenin mümkün olmadığına dikkat çekti ve şunları dedi: “İki doz BioNTech’li olup yakın zamanda Kovid-19 geçiren bir kişi antikor seviyesi yüksek olacağından hatırlatma dozu için 6 aylık sürenin geçmesini bekleyebilir. Pandemi döneminin başından bugüne kadar 10 bin Kovid-19 hastası gördüm ve baktığım hastalar arasında iki kez Kovid-19 geçiren hasta sayısı 100’ü geçmemiştir. Aşılıyken hasta olan kişilerin testi negatife döndükten sonraki 6 ayda maske, mesafeye dikkat ettiği takdirde sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Mert İnan-Milliyet
KOCAELİ HABERİ

Aşılıyken Kovid olanlara "6 ay beklesin" uyarısı geldi..

Çift doz Kovid-19 aşısı üzerinden 6 ay geçen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için 3. doz aşı randevuları açılmış durumda. Uzmanlar, iki doz aşı olduktan sonra Kovid-19 geçiren kişilerin hatırlatma dozu olmak için 6 ay bekleyebileceğini söyledi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, hatırlatma dozu olacak kişiler için tek kriterden söz etmenin mümkün olmadığına dikkat çekti ve şunları dedi:

“İki doz BioNTech’li olup yakın zamanda Kovid-19 geçiren bir kişi antikor seviyesi yüksek olacağından hatırlatma dozu için 6 aylık sürenin geçmesini bekleyebilir. Pandemi döneminin başından bugüne kadar 10 bin Kovid-19 hastası gördüm ve baktığım hastalar arasında iki kez Kovid-19 geçiren hasta sayısı 100’ü geçmemiştir. Aşılıyken hasta olan kişilerin testi negatife döndükten sonraki 6 ayda maske, mesafeye dikkat ettiği takdirde sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
Mert İnan-Milliyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.