ALiKAHYA’DA ALTYAPI SONRASI ASFALT SERİMİ YAPILIYOR

Dünya 14.10.2021 - 16:36, Güncelleme: 14.10.2021 - 16:36
 

ALiKAHYA’DA ALTYAPI SONRASI ASFALT SERİMİ YAPILIYOR

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya Atatürk Mahallesinde yağmursuyu altyapı çalışmalarını tamamladı. Altyapısı tamamlanan bölgede, üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serimi program kapsamında sürdürülüyor. KBB İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli genelinde kaliteli altyapı ile abonelerine kesintisiz hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Küresel ısınma ile birlikte yaşanan iklim değişikliğine karşı yatırım stratejisini bu yönde gerçekleştiren İSU, küresel ısınmanın getirisi olan ani ve yoğun yağışlarda yaşanan taşkınların önüne geçebilmek için il genelinde yağmursuyu altyapı hatları ile dere ıslahları yapıyor. YAĞMURSUYU HATLARI TAMAMLANDI Bu kapsamda İzmit Alikahya Atatürk Mahallesi Güneysu ve Fındıklı Caddesi ile birlikte bölgedeki ara sokaklarda yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek için yeni yağmursuyu hattı imalatları gerçekleştirildi. 1400, 1200, 1000, 800, 600 ve 400 mm aralığında değişen yeni yağmursuyu hatları yapılarak eski mevcut kanalizasyon hattına bağlı mazgal ve ızgaralar yerine yeni ızgaralar yapıldı. Ayrıca Sanayici Caddesi üzerinde eski ve ekonomik ömrünü tamamlayan içmesuyu hatları, 200 mm çapında düktil font borular ile yenilendi. Akarsu Caddesi ve ara sokaklarda yeni içmesuyu hattı çalışmaları devam ediyor. ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Aynı zamanda tamamlanan altyapı çalışmalarıyla bozulan yolların üstyapı çalışmalarını da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları tamamlanan Atatürk Mahallesinde üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında Güneysu Caddesi ve Pazar sokakta komple asfalt serimi, Sanayici ve Fındıklı Caddelerinde yama çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar ile birlikte şimdiye kadar toplamda 6000 ton asfalt serimi yapıldı. Asfalt çalışmalarında işin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Atatürk Mahallesinde yaşanan su baskınlarının önüne geçilerek kaliteli ve modern üstyapı bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya Atatürk Mahallesinde yağmursuyu altyapı çalışmalarını tamamladı. Altyapısı tamamlanan bölgede, üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serimi program kapsamında sürdürülüyor.

KBB İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli genelinde kaliteli altyapı ile abonelerine kesintisiz hizmet vermek için çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Küresel ısınma ile birlikte yaşanan iklim değişikliğine karşı yatırım stratejisini bu yönde gerçekleştiren İSU, küresel ısınmanın getirisi olan ani ve yoğun yağışlarda yaşanan taşkınların önüne geçebilmek için il genelinde yağmursuyu altyapı hatları ile dere ıslahları yapıyor.

YAĞMURSUYU HATLARI TAMAMLANDI


Bu kapsamda İzmit Alikahya Atatürk Mahallesi Güneysu ve Fındıklı Caddesi ile birlikte bölgedeki ara sokaklarda yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek için yeni yağmursuyu hattı imalatları gerçekleştirildi. 1400, 1200, 1000, 800, 600 ve 400 mm aralığında değişen yeni yağmursuyu hatları yapılarak eski mevcut kanalizasyon hattına bağlı mazgal ve ızgaralar yerine yeni ızgaralar yapıldı. Ayrıca Sanayici Caddesi üzerinde eski ve ekonomik ömrünü tamamlayan içmesuyu hatları, 200 mm çapında düktil font borular ile yenilendi. Akarsu Caddesi ve ara sokaklarda yeni içmesuyu hattı çalışmaları devam ediyor.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Aynı zamanda tamamlanan altyapı çalışmalarıyla bozulan yolların üstyapı çalışmalarını da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları tamamlanan Atatürk Mahallesinde üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında Güneysu Caddesi ve Pazar sokakta komple asfalt serimi, Sanayici ve Fındıklı Caddelerinde yama çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar ile birlikte şimdiye kadar toplamda 6000 ton asfalt serimi yapıldı. Asfalt çalışmalarında işin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Atatürk Mahallesinde yaşanan su baskınlarının önüne geçilerek kaliteli ve modern üstyapı bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.